Bewijs voor Amerikaanse biermisleiding ontbreekt

Volgens Amerikaanse bierdrinkers zit er te weinig alcohol in tien biermerken van bierconcern Anheuser-Busch. Het gaat om Bud Ice, Bud Lite Platinum, Michelob, Michelob Ultra, Hurricane High Gravity Lager, King Cobra, Busch Ice, Natural Ice en Bud Light Lime. De brouwer zou het bier structureel aanlengen met water om zo kostenbesparingen te realiseren. Daarvoor wordt AB door bierdrinkers aangeklaagd in Californië en Pennsylvania. Opmerkelijk is dat bij de aanklacht geen enkel feitelijk bewijs zit waaruit blijkt dat er te weinig alcohol in de bieren zit.

Volgens Peter Kraemer, vice president of brewing and supply, is de aanklacht danook pure onzin. “Alle bieren worden gebrouwen volgens hoge kwaliteitseisen.” De schadevergoeding die door de aanklagers wordt geëist is 5 miljoen dollar, zo’n 3,8 miljoen euro.

Storm in glas water
Naar mijn idee is het gewoon een storm in een glas water. Want waar zijn immers de bewijzen en waarom zou je je bieren gaan aanlengen met water. Dat hebben bierdrinkers gerust door. Overigens over afwijkingen gesproken, uit de Belgische pilstest door de consumentenbond bleek in 2011 ook dat 13 van de 44 bieren niet aan de gestelde grondstofhoeveelheid voor pils voldeden. En dat is wel echt gemeten! Daar is toch geen rechtszaak voor aangespannen? We gaan ‘t zien of er wellicht toch bewijs van op tafel komt.

Lees ook:AB InBev reageert ludiek op commotie
Lees ook:Drink extra water naast bier
Lees ook:Lance Armstrong gezicht caloriearm bier
Lees ook:Drinken uit een vuil bierglas ergernis nummer 1
Lees ook:Uniek bier gebrouwen onder water

5 reacties op “Bewijs voor Amerikaanse biermisleiding ontbreekt

 1. Paul

  Het was inderdaad hier ook gisterenavond in het nieuws. En dus hoop ik dat er toch een gros mensen dit gelooft en echt bier gaat drinken

    /   Beantwoorden  / 
 2. De Pintpakker

  Maar natuurlijk is het waar! Trouwens, heel veel Belgische en Nederlandse bieren worden ook aangelengd met water!

  Alleen heet het dan ‘high gravity brouwen’ – eerst veel alcohol maken en dan verdunnen tot drinkbare vloeistof. Is heel niet moeilijk. Scheelt ook een bom duiten. Klaagt geen hond over maar is wel twijfelachtig.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Fiona de Lange

  Dat high gravity brouwen doen ze overal… van abdij bier tot pils… van VS tot timboektoe.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Wesley

  En daar is helemaal niets mis mee! Het is een hele mooie manier om effectiever gebruik te maken van grondstoffen, energie, water en apparatuur. Als het geen goed bier zou opleveren zouden de brouwerijen deze methode niet gebruiken.

  Sommige mensen blijven soms liever in het stenen tijdperk hangen en denken dat het dan beter is? Moderne techniek is ook zo eng natuurlijk ;)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.