Nieuwe update bierstijlen Brewers Association

Jaarlijks stelt de onafhankelijke Amerikaanse Brewers Association een nieuwe lijst op met de gangbare bierstijlen van vandaag de dag. Alle stijlen worden nagelopen en bekeken op basis van de laatste trends en aan de hand van opmerkingen vanuit bierexperts. Dit jaar komt de teller op 142 tegen 140 verschillende bierstijlen vorig jaar. Adambier en Grätzer zijn nieuw maar historisch gezien oud .

Het zijn twee bierstijlen op basis van het Duitse Pre-Reinheitsgebot die een opleving kennen in de Amerikaanse bierindustrie. Het zijn ‘smoky ales’ waarbij Adambier voormalig werd gebrouwen in en rondom Dortmund en de Grätzer vooral in Polen. Bij het opstellen van de lijst is voor een groot deel de basis gebruikt van bierlegende Michael Jackson.

Sensorische ervaring
Naast de toevoeging van de twee nieuwe bierstijlen is inhoudelijk ook een aanpassing gemaakt in de omschrijving van de bieren. Aangezien bierexperts eerst de sensorische ervaring van het bier bekijken is de focus in de gids hier ook verder op toegespitst en is het uitzicht, de geur en aroma van het bier belangrijker geworden. Klik hier voor de nieuwe lijst.

Lees ook:Michael Jackson en bier
Lees ook:140 verschillende bierstijlen?
Lees ook:Beer Hunter: The Movie
Lees ook:Speciale DVD Beerhunter The Movie te koop
Lees ook:De beste Zweedse bieren

Eén reactie op “Nieuwe update bierstijlen Brewers Association

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.