12 en 13 april 2013: Bierfestival Groningen

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2013 vindt de derde editie van Bierfestival Groningen plaats. De eerdere twee edities zijn enorm succesvol geweest. Ook dit jaar zijn opnieuw vele binnen- en buitenlandse brouwerijen vertegenwoordigd in de Martinikerk in Groningen. De bierliefhebber kan circa 125 verschillende bieren van de tap proeven. Ook worden er wedstrijden en masterclasses georganiseerd. 

 

Wedstrijden
Amateurbrouwers worden dit jaar uitgedaagd om het beste Weizenbier te brouwen. De jurering vindt plaats door diverse bierexperts. Het winnende bier zal in de brouwerij op Texel in grote hoeveelheden het levenslicht zien. Vervolgens zal dit in de maand augustus verkrijgbaar zijn in alle ABT-cafés van Nederland en bij de drankenspeciaalzaken van de Mitra. Professionele brouwerijen strijden verder om de titel ‘Beste Lentebok van Nederland’. Naast een officiële juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt voor laatstgenoemde wedstrijd.

Masterclasses
Voor bierliefhebbers is een uitgebreid programma aan masterclasses uitgerold. Nationale- en internationale prominente bierkenners verzorgen een masterclass waarin zij over verschillende bierthema’s vertellen en verrassende bieren laten proeven. Giovanni Campari van Birrificio Del Ducato (I) staat voor vrijdagavond in het draaiboek. De Engelse auteur en bier- en spijskenner Melissa Cole zal, zoals we haar kennen, een boeiende masterclass geven op zowel vrijdag- als zaterdagavond. Verder zal het programma worden ingevuld door Toon van de Broek (NL), Des de Moor (Eng), Susanne Hecht (D) en tot slot bieroloog Peter van der Arend (NL). Kaarten voor de masterclasses zijn €12,50 inclusief diverse bieren.

Bier & Spijs
Tot slot zal ‘Bier & Spijs’ ook weer duidelijk naar voren komen tijdens het festival. Diverse horecazaken verkopen verschillende hapjes die uitstekend te combineren zijn met verschillende speciaalbieren. In het verlengde hiervan is er ook een wedstrijd georganiseerd voor horecazaken uit Nederland. Zij worden uitgedaagd de meest verrassende en beste bier- en spijscombinatie te presenteren.

Kortom, daar staat een prachtig programma op stapel. Voor meer informatie en het kopen van kaarten kijk ook op www.bierfestivalgroningen.nl

Lees ook:Hoe goed is jouw bier getapt?
Lees ook:Weekend uittip: Texel Culinair 2012
Lees ook:24-09-’13: Ladies Masterclass Bierspijs
Lees ook:Vergeet niet…..het Bierfestival Groningen
Lees ook:Masterclasses bier en…

0 reacties op “12 en 13 april 2013: Bierfestival Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.