Texelse bierbrouwerij breidt fors uit

Vandaag was het een bijzonder spektakel in de haven van Den Helder en bij de Texelse Bierbrouwerij. Vanmorgen om 08.30 uur vertrok de boot met vier nieuwe gisttanks van elk 13.500 liter naar Texel. Door de reusachtige omvang van de tanks zijn ze met een Telekraan door een speciaal daarvoor gemaakte opening in het dak, de brouwerij binnen getakeld. De uitbreiding is hard nodig om aan de toenemende vraag uit binnen- en buitenland te voldoen. Aan de bestelling van de vier tanks is een lang proces vooraf gegaan. 

Het was van het grootste belang dat de nieuwe en grotere tanks aan alle eisen zouden voldoen. Om daar zeker van te zijn, heeft de Texelse Bierbrouwerij een eerste tank laten bouwen. Daarmee werd het brouwproces het afgelopen jaar zeer nauwkeurig uitgetest. Halverwege 2012 ging het licht op groen voor de bestelling van vier tanks toen bleek dat het bier nog steeds de gewenste smaak had en aan alle kwaliteitseisen voldeed.

Meer in het vat
De vier grote 13.500 liter tanks zijn gemaakt van hoogwaardig roestvaststaal en voorzien van temperatuurbesturing, koeling en isolatie. Dit alles om een optimaal vergistingsproces te realiseren. En er zit nog meer in het vat. Want in totaal zal de Texelse Bierbrouwerij maar liefst 10 van deze gisttanks plaatsen.

Lees ook:Tweede Lekkerste Bier Meibockfestival 2012 uitgereikt
Lees ook:Eerste speciaalbiercafé van Texelse bierbrouwerij in Zaanstreek
Lees ook:Nieuwe bottelarij Brouwerij Halve Maan
Lees ook:‘Brugse Zot’ verdubbelt capaciteit
Lees ook:Witte Rook bij Brouwerij 3 Fonteinen

Eén reactie op “Texelse bierbrouwerij breidt fors uit

  1. Fred Schiphorst

    Een brouwerij met een gioed visie op de toekomst, die zijn investeriongen daarop aan past. En met succes zo blijkt wel!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.