Heineken nu in ‘t groen

De vorig jaar aangekondigde aanpassing van de fles van Heineken is nu een feit. Vandaag introduceert Heineken officieel de Star Bottle. Een groen fles die de huidige bruine vervangt. Door de nieuwe kleur is de fles natuurlijk niet te missen. Andere aanpassingen zijn een reliëfbedrukking en doorzichtig plastic etiket en een zilverkleurige kroonkurk. Vanaf deze maand zijn meer dan 100 miljoen nieuwe flessen in omloop.

Duurzaam
De nieuwe groene fles is duurzamer. De Star Bottle is 6% lichter en het doorzichtige plastic etiket wordt geschikt gemaakt voor hergebruik. Deze nieuwe look aan de buitenkant heeft uiteraard niets veranderd aan de binnenzijde! Het is gewoon hetzelfde Heineken.

Heineken groen
Het Heineken groen bestaat al sinds 1943, toen de eerste groene fles naar de Verenigde Staten werd verscheept. De vergroening van het Heineken-merk in Nederland is ongeveer twintig jaar geleden ingezet. In 1992 is in Nederland afscheid genomen van de rode kroonkurk, in 1998 van de gele kratten en in 2000 zijn ook de Heineken lichtbakken in de horeca groen geworden. “Met de introductie van de Star Bottle is de vergroening van het Heineken-merk in Nederland voltooid”, concludeert Ralph Rijks, marketing manager Heineken in Nederland.

Lees ook:Heineken lanceert nieuwe retourfles
Lees ook:Bierschoenen de nieuwe trend?
Lees ook:Heineken bestaat 140 jaar
Lees ook:Sander van Veenendaal beste Heineken Star Serve Bartender
Lees ook:Heineken verandert bedrijfslogo

50 reacties op “Heineken nu in ‘t groen

 1. Fred Schiphorst

  “Deze nieuwe look aan de buitenkant heeft uiteraard niets veranderd aan de binnenzijde! Het is gewoon hetzelfde Heineken.” Is volgens mij maar ten dele waar. Bruins glas is bij mijn weten meer lichtwerend dan groen. Dat kan de kwaliteit van het bier wel degelijk aantasten.

    /  
 2. J0hn

  Nou, Grolsch zit toch ook in groene flessen?

    /  
 3. Freddie H.

  Inderdaad er is een heel fors smaakverschil tussen Heineken uit bruine fles en groene fles. Gelukkig blijven de halve literflesen in bruin glas, dus neem zelf de proef op de som, koop een groen flesje en een bruin flesje en neem van beide een paar slokken.

    /  
 4. Fiona de Lange

  Fred, in de basis is er niets veranderd aan de smaak als het de brouwerij verlaat. Als je het bier in licht zet of op een warme plek verandert al het bier. Bij een groene fles zeker sneller dan een bruine. Snel opdrinken ;-) is sowieso verstandig met pils.

    /  
  1. Dennis Kort

   Nou Fiona… ik heb een driehoeks test gedaan met bruin vs groen. En je proeft de geisomeerde hop in 1 afwijkend glas (de groene). Verder mist het ook een deel van de frisse hopgeur vanwege dit feit. Bieren zijn tegelijk gekocht en hadden een tht verschil van een maand onderling (de oudste was het bier met de frisse hopgeur, bruine fles).

   Echter is het verschil zo klein dat een normale bier / heinekendrinker dit niet kan proeven.

     /  
   1. slurp

    echt wel het is bijna niet te zuipen

      /  
    1. marco holly

     hoe kom je hier bij er zit wel een heel duidelijk verschil tussen de ouwe en nieuwwe heineken als je dat niet proeft ga dan bier van de aldi kopen eigenwijsje

       /  
 5. Ton van Oorschot

  Bruin of groen, maakt niet uit. Het smaakt toch nergens naar.

    /  
  1. gurbe

   Amen!

     /  
 6. Freddie H.

  Hoi Fiona ja je moet het niet te lang laten staan natuurlijk :-) Maar koop je nu Heineken in een bruine fles en een groene fles en je proeft overduidelijk het verschil, uit de bruine fles is de smaak voller en ietsje bitterder, uit de groene fles is de smaak veel lichter en ietsje scherper.

    /  
 7. Jan

  Ik begrijp er niks van, de groen fles is echt anders en zeker niet lekker van de week een krat leeg gegooid in de gootsteen!!! Echt jammer ik was altijd een heineken man!!!! Zelf de buurman van me vond het niet lekker!! Zonde van me zaterdag avond heineken !!!!

    /  
  1. ad

   klopt hier ook flessen weggegooid bier stinkt nu ook mooi klote

     /  
 8. Jan

  Nog eens ik van hier boven hoop dat heineken hier zelf eens op reageert zou ik wel kunnen waarderen, zoek nu stad en land af naar de bruinen flesjes en ja heb nog een krat gevonden deel het met niemaand (lol)

    /  
 9. Freddie H.

  Hoi Jan dat worden dan de bruine halve literflesjes want deze blijven volgens Heineken wel gewoon in het bruine glas. Het zou wel eens kunnen dat er een grote verschuiving komt van de 30cl naar de 50cl flesjes..

    /  
  1. marco holly

   geloof ik niks van ik denk dat iedreen overstap naar een andere merk.
   ik zelf wel terwijl ik al 30 jaar heineken drinker ben ik vind het jammer dat heineken niet zelf reageert en zelf de fout toegeeft daarom stap ik over op jupiler of hertog jan ik twijfel nog!

     /  
   1. Hans H

    Ook wij als bedrijf kochten altijd Heineken maar stappen er nu vanaf
    We hebben een blinde test gedaan en niemand vindt de nieuwe Heineken lekker.
    Wij hebben enkele klachten op de Heineken website gedeponeerd.
    Heineken zegt dat het recept hetzelfde is!!
    Wij geloven dat niet en stappen over naar een ander merk.
    Jammer ik werd altijd blij als ik het Heineken merk zag.

      /  
 10. maarten

  Er zit wel degelijk verschil in smaak de nieuwe groene fles smaakt niet zoals we het gewend zijn.
  En maak s een fles open en ruik eraan, stinkt!!!

    /  
  1. slurp

   ja het hele huis stinkt als je een flesje open maakt ,en je zweet en je adem is verschrikkelijk zuur als je er een paar hebt op gedronken je vrouw krijgt gewoon een afkeer van je .

     /  
 11. Export Bier

  Het bier smaakt niet meer hetzelfde! Het is export bier en dat was al te merken met heineken uit een schroefdop fles. Na 20 jaar trouwe fan van heineken ben ik overgestapt op een ander merk (goedkoper) en ik verwacht dat met mij nog vele zullen overstappen als men toch moet wennen aan een nieuwe smaak die ook nog eens koppijn geeft!

    /  
 12. marco holly

  er zit een duidelijke smaakverschil met de oude flesjes ik ga deze zeker niet meer kopen het probleem is wat ga ik nu drinken iemand nog een tip geen export want die is net zo vies als de nieuwe fles dit kost heineken een hoop klanten ik snap er niks van ik hoorde dat het komt door de kleur van de fles het bier zal mischien hetzelfde zijn maar de smaak absoluut niet!!!!

    /  
  1. marco holly

   goed zo holly geef ze van katoen!

     /  
 13. Nep bier

  Dit nieuwe bier flesje heb niet alleen een nieuw uiterlijk maar het stikt ook nog is er zit namelijk een sterke gist lucht aan dus de inhoudt is ook aan gepast

    /  
 14. Ron lindoorn

  Idd de smask is zeker anders
  Heb zelf een cafe en de vertegenwoordiger zegt dat het het zelfde birr is
  Klopt , maar andere smaak
  Tank bier heeft gelukkig nog de vertrouwde smaak en voor flesjes bier moet in nu toch echt ff gaan shoppen

  Proost

    /  
 15. hendry

  smaakt voor geen meter, ik denk dat ik overstap op Hertog-jan. en dat is nogal wat voor een echte Heineken man.
  zonde, wat goed is moet je goed laten, maar dat snappen ze niet denk ik, er zal wel iemand zijn of haar strepen willen verdienen. dit gaat ze een boel klanten kosten

    /  
 16. Harry

  Het is jammer dat dit gebeurd,lak aan consument op deze manier
  Dit zullen ze vast gaan merken in de omzet,na 25 jaar Heineken is het jammer,
  Maar ik stap ook over op een ander bier.
  Het is niet te drinken !

    /  
 17. Jan

  Het bier is inderdaad anders van smaak en als je de pech hebt dat jou krat net een tijdje in de zon heeft gestaan is het bier niet meer te zuipen en stinkt het vies.btw hoorde van mn zwager dat een slijterij in ijsselmuiden 2 pallets retour richting brouwerij heeft gedaan na een zee van klachten van zijn klanten

    /  
  1. Fiona de Lange

   Jan, ieder bier dat in de zon heeft gestaan heeft de smaak verloren zoals het bedoeld was.

     /  
   1. Jan

    Ja dat weet ik ook,ik zet ze ook zeker niet in de brandende zon maar in de donkere schuur(koelkast).Maar ik heb dit met de bruine fles nog nooit gehad.het stonk gewoon bah mn zwager ook een echte heineken man moest er van kokhalzen

      /  
    1. Jan

     BTW om mij heen hoor ik steeds meer klachten en mensen die overstappen op ander bier ,dat lijkt me toch niet best.

       /  
 18. Henk Jansen

  Henk vindt het bier in groene flesje niet te zuipen

    /  
 19. Dennis Kort

  Ok.

  Het verschil is minimaal en is zeker niet te detecteren, mits je beide bieren tegelijk voor je hebt staan.

    /  
  1. marco holly

   minimaal ben je kort of zo!!!!!

     /  
 20. sc

  de groene flesjes zijn geen zuipen heineken bedank smorgens koppijn stinkn ar zure zweet laat jullie horen vrenden van de bruine fles

    /  
 21. co ijmuiden

  het is niet normaal 15 jaar alleen heineken gedronken en nu dit schande HEINEKEN moet zich SCHAAMEN

    /  
 22. Freddie H.

  Is niet zo moeilijk overschakelen op blikjes of de bruine 50 cl flesjes of de Beertender :-) )

    /  
  1. Henri

   De biertender. Die is lekker zacht van smaak, had hem vanmiddag leeg en aan een nieuw flesje begonnen. Dat viel vies tegen, erg bitter, niet de vertrouwde ouwe smaak

     /  
 23. Kenwoof

  Hoi, ja ik vind het ook doodzonde dat Heineken nu overstapt op groen glas , even een actie is leuk maar alleen in Holland krijg je normaliter de vertrouwde bruine flessen. Zo ben ik ook helemaal anti-grolsch geworden, van bruine beugels naar groen, SMERIG!! yeg.

    /  
 24. Kenwoof

  Zal wel goedkoper zijn dat groene glas en 30cl??

    /  
 25. Freddie H.

  Inderdaad Kenwoof door de overgang van de bruine naar de groene beugel is zo typische beugelsmaak totaal verdwenen en koop ze sindsdien ook niet meer :-(

    /  
 26. SBK

  Vreemd verschil in smaak. Proef (blind) op de som gedaan. Je haalt ze er elke keer uit (10 van de 10 keer). Eigenaardig. Altijd Heineken, nu niet meer. Veel succes met de export (kennelijk belangrijker…)

    /  
  1. Export Bier

   Natuurlijk is dit gedaan voor de export (veel groter aandeel dan het Nederlands aandeel) En inderdaad altijd Heineken en nu niet meer, sommige mensen stappen nog vaker over op een andere vriendin/vrouw of emailadres en nu wordt deze overstap op een ander bier je letterlijk door de strot geduwd! Ik schenk mn elipse glas nog maar eens vol maar dan met een ander merk bier…

     /  
 27. Leander

  teleurstellend, een mooie nieuwe fles maar smerig bier.
  Na jaren lang heineken te hebben gedronken stap ik nu over op hertog jan, zeer lekker biertje

    /  
 28. Rob Lammers

  Het chique is eraf! Nu een goedkope Kabouter Plop uitstraling! Gewoon jammer want de oude huisstijl vond ik echt mooi. Het bier is erg lekker ( ik drink het al 15 jaar), maar…. verpakking vreselijk

    /  
 29. daniel

  heb heel mn leven alleen maar heineken gedronken, nu niet meer! vieze smaak en het stinkt, bleh

    /  
 30. gerben van ommen

  drink al zeker 16jaar heineken echt heerlijk, maar in die star bottle
  is het net water die volle smaak is weg ,ga over op hertogjan en velen met mij.
  af en toe troost ik me nog met een kratje halfe liters die zijn nog bruin bij ons in de plus groeten heineken ga weer terug alsjeblieft

    /  
 31. Leo

  Drink al 18 jaar Heineken,
  sinds de groene fles is ingevoerd ben ik over gestapt op
  Jupiler.
  De smaak is heel verschillend van de bruine fles.
  Hopelijk wordt er iets met de klachten gedaan.

    /  
 32. Ton van Oorschot

  Wat een commotie om niks. GROEN OF BRUIN: Heineken is en blijft een smerig pils!!

    /  
 33. Vreuls

  Net weer een flesje geprobeerd,was denk ik de laatste
  Morgen een kratje hertog halen

    /  
 34. peter vd molen

  Jammer, gemiste kansen van heineken…niet te zuipen…ben zelf al 26 jaar eigenaar van een cafe…..verlies hierdoor klanten

    /  

Reageren is uitgeschakeld