Grolsch Lentebok nu in blik

Het Lentebok van Grolsch is vanaf maandag 25 maart 2013 ook in blik verkrijgbaar. Volgens Grolsch drinken liefhebbers van speciaalbieren steeds vaker bier in blik. Dat vond ik een geestige stelling die toch niet waar kan zijn? Of ben ik dan nog de enige die echt absoluut geen speciaalbier uit een blik gaat drinken. Trouwens bij voorkeur geen enkel bier. Na de Herfstbok is nu ook het Lentebok in blikken van 50cl. Nee, begrijpen doe ik het niet. Speciaalbier is toch een genietbier geen gietbier, waarom dan 50cl verpakking?

Voor de horeca heeft Grolsch een nieuw bokbierglas in petto. Om de horecaondernemer meer gemak te bieden vervangt Grolsch het huidige Herfstbok- en Lentebokglas door één glas voor bokbier. Het nieuwe Grolsch bokbierglas is volgens de brouwer strak, modern en eigentijds.

 

Lees ook:Grolsch speciaal- en alcoholarm bier in nieuw jasje
Lees ook:Grolsch Herfstbok nu al verkrijgbaar én in blik
Lees ook:Grolsch Premium Herfstbok in blik
Lees ook:Grolsch Lentebok dit jaar net iets anders
Lees ook:Grolsch lanceert nieuw pils: Kornuit

21 reacties op “Grolsch Lentebok nu in blik

 1. Coen

  Bier in blik zou technisch nog mogen voor me. In principe is de kwaliteit niet onderhevig aan lichtinvloeden. Maar dan is 33cl toch idd de max. Een halve liter dient geen enkel doel.

  Coen

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan eric

  Ach, waar gaat het over. De grote jongens geven toch meer om de vorm dan de inhoud. Kijk ook naar heineken met die nieuwe flesjes. En nu dus Grolsch met een nieuw blik en bokbier-glas. Op een ander punt dan de vorm kunnen ze zich niet meer profileren

    /   Beantwoorden  / 
 3. J0hn

  Ach een lekker blikje pils of witbier of NA in de zomer is best lekker.

  Speciaalbier in blik mwua, dan is een fles van 75 cl. nog representatief, maar ik zie mezelf niet met een vriend of vriendin een blik lentebok aanbreken om samen een glaasje te drinken…

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ernst

  Nou, een blikje vind ik fijn drinken.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Rick Kempen

  Ik ga me hier niet mengen in een discussie over afmetingen – daar heb ik zo mijn redenen voor :-)
  Maar bier in blik afserveren vind ik een gemiste kans. Ik zie Fiona schrijven dat zij ab-so-luut geen speciaalbier uit een blik gaat drinken, en ik mis de onderbouwing. Want bier (pils, witbier, IPA, elk bier) is in blik beter af dan waar dan ook. Een fust daargelaten, maar dat is in essentie een groot blik. Feiten?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Ik begrijp dat jij misschien graag bier uit blik wilt (gaan) verkopen ;-) … maar ik krijg er geen speciale beleving bij. We zijn net jaren bezig om bier op een hoger plan te zetten…. dat je er van moet genieten en het op een mooie wijze dient te presenteren. Speciaalbier in een blik van 0.50 liter hoort daar echt niet bij. Het is hetzelfde als met wijn in een kartonnen pak…. Ook nooit begrepen dat iemand dat op de markt bracht. En wat Amerikanen willen en doen moeten zij natuurlijk weten. Ik wil niet alles eten uit plastic en drinken uit blik. Daar krijg ik in plaats van een speciale een goedkope beleving van.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rick Kempen

    Dag Fiona -
    Of ik graag bier in blik verkoop lijkt mij hier weinig ter zake te doen. Mijn punt ging eerst en vooral over kwaliteit: blik is, qua bescherming tegen licht en lucht, een superieure verpakking.
    Verder deel ik jouw mening dat een halve liter blik Lentebok misschien een verkeerd signaal is. Graag zie ik je mening over kwaliteit hier terug.

      /   Beantwoorden  / 
 6. Rick Kempen

  Ik verwijs graag naar Amerika. Er zijn daar duizenden brouwerijen waarvan enkele tientallen alleen bier in blik verkopen, en daar zitten honderden speciale bieren in. Deze smaken uitstekend en doen niet onder voor soortgenoten in fles. Boston Brewing heeft net een nieuw patent aangevraagd waarmee minimale maar essentiële verbeteringen worden geraliseerd – en dus komt ook Sam Adams dra in blik beschikbaar. Gek of geweldig? Zeg het maar.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Rick Kempen

  Bier in blik is het beste af, want het best beschermd tegen de natuurlijke vijanden licht en lucht. Daarbij is het qua gewicht en herbruikbaarheid mllieubewuster dan fles. En smaakverschil is nauwelijks nog waarneembaar – of het moet zijn dat flesbier onderdoet voor blikbier.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Ton van Oorschot

  Ik denk dat het Fiona niet te doen is om de houdbaarheid en/of de smaak. Het zal best dat het beter houdbaar is en het de smaak ten goede komt (alhoewel, mij komt het voor dat pils uitblik smeriger ruikt dan uit een fles!!). Het gaat om de BELEVING!! Je serveert een Straffe Hendrik Heritage 2011 toch ook niet uit een blik? Een mooie 75ck fles of desnoods een 33cl fles staat vele malen mooier dan een blik op tafel. Overigens, welke halve zool drinkt er nu een speciaalbier rechtstreeks uit een 50cl blik?? Dan gaat het dus om de kwantiteit en niet om de kwaliteit.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rick Kempen

   Ik hoop dat het Fiona om houdbaarheid en smaak te doen is – mij heb je namelijk ook niet horen zeggen dat je uit blik direct drinken moet…
   Schenk een blikje in een glas en voila…
   Maar het is overduidelijk dat bij het gros van de consumenten en bierliefhebbers blik nog in een zwart daglicht gesteld staat. Hoewel ik dat deels snap getuigt het wellicht ook van überconservatisme.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Fiona de Lange

   Ton inderdaad! Het gaat niet om het blik op zich maar de beleving erbij. Dat heeft niets met conservatisme te maken maar met mijn beleving met bier en hoe ik dit ‘t liefste drink. Misschien moeten ze eerst eens iets aan de vormgeving/uitstraling doen van het blikje. En als bier in fles geen goede smaak of kwaliteit zou hebben dan zouden niet honderden brouwerijen het daarin afvullen.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rick Kempen

    Bierbeleving – ik beleef een bier pas echt als ik het drink. In alle eerlijkheid vind ik een vers getapt bier het lekkerst, en ik betreur het hoe vaak een café het goede werk van een brouwerij in een klap teniet doet door slecht onderhouden leidingen, onvoldoende verzorgd glaswerk, slecht tappen/ afschuimen en serveren (hand op de drinkzone). Kortom: een in perfecte conditie verkerend bier, uit een blik geschonken, is een prima bierbeleving!

      /   Beantwoorden  / 
 9. Kees Beerepoot

  Ik ben het hier 100 % met Rick eens. De beleving gaat wat mij betreft over de driehoek gevormd door mijzelf, het bier en het glas waaruit ik het drink, en hoe ik die driëenheid ervaar. Waar het bier inzat voor het de driehoek binnenkwam is wat mij betreft enkel een technische overweging.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Waarom zouden al die brouwers eigenlijk zoveel geld stoppen in de verpakking? Het gaat hier niet om eens of oneens…. gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde.

     /   Beantwoorden  / 
 10. Kees Beerepoot

  … En over die 50 cl : Ik geniet ook regelmatig van prachtige, traditionele, heerlijke Duitse bieren uit 50 cl flessen in mijn aardewerken 50 cl stein/krug/pul. Wat mij betreft een prachtig stukje beleving…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ton van Oorschot

   Klopt allemaal. Maar ik denk dat het Grolsch niet te doen is om mensen te laten genieten van speciaalbier uit blik. Het is de grote brouwerijen te doen om de blikken bijvoorbeeld mee te nemen naar het strand en daar lekker halve liters lentebock uit blik weg te gieten. Dan spreek ik in ieder geval niet meer van beleving, maar wel van verkooptechniek.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fiona de Lange

    Exact…

      /   Beantwoorden  / 
 11. John

  En waarom zou je op het strand niet rustig kunnen genieten van een lentebock ipv het weg te gieten? Dan blijven de praktische voordelen van blik nog steeds overeind.

  Ik zie hier boven meerdere malen als feit geponeerd worden dat bier uit blik geen speciale beleving kan vormen. Dit is natuurlijk onzin want dit is puur een psychische associatie en geen vaststaand feit. Ik zie dan ook niet wat er op tegen is als brouwers pogen om deze associatie te veranderen.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Fred Schiphorst

  Maar John, Psychische associatie is toch een onderdeel van die beleving? Voor mij mogen die brouwers dat proberen te veranderen. Ik denk alleen dat dit bij een grote groep bierliefhebbers niet lukt. Gelukkig gaat het hier om een bier dat naar mijn bescheiden mening toch al niet te drinken is vanwege alle zoetigheid, dus ik kan er verder niet zo mee zitten.

    /   Beantwoorden  / 
 13. John Valk

  Het is jammer dat Herfstbock niet het gehele jaar verkrijgbaar is, als HB er uit is gaan wij over op Lentebock(minder lekker) maar wel Grolsch dus! Als één van de weinigen krijg ik via mijn importeur tot na de zomer Herfstbock…..eventjes afwachten dus :-)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.