Simpson bier in beslag genomen

Het blijft wereldwijd een populair fenomeen om het bier van Homer Simpson op de markt te brengen. In Europa was er eerder ook al gedoe rond de legaliteit van het Duff Beer. Nu lijkt er een einde te zijn gekomen aan de Braziliaanse brouwer van Duff Bier die eind 2011 met de droom is begonnen. De site van Duff Brasil is al uit de lucht.

Alvorens een brouwerij dit bier op de markt mag brengen dient eerst toestemming te worden gevraagd aan de producent van de televisieserie. Ook moeten royalties worden afgedragen. Toch zonde van de duizenden en tienduizenden volgers op twitter en Facebook van dit Duff Beer in Brazilië. De producent exporteerde het bier ook naar andere Zuid-Amerikaanse landen waaronder Chili. Daar is het volgens RTL Nieuws fout gelopen.

Lees ook:Favoriete bier van Homer Simpson binnenkort legaal verkrijgbaar
Lees ook:Bier van de Simpsons nu in Nederland te koop
Lees ook:WHO wil strenge ‘alcoholafspraken’ voor social media
Lees ook:Nieuwe website biercafé ‘In de wildeman’
Lees ook:Onderzoek: Social media interessant voor bierbrouwers

Eén reactie op “Simpson bier in beslag genomen

  1. Frans Ruiter

    Jammer! Ik vind het een leuk initiatief, maar ja, toestemming is uiteraard wel wenselijk…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.