Nieuwe afspraken voor bierkortingen nodig

Sinds de nieuwe Drank- en Horecawet in januari 2013 is ingegaan mogen gemeenten zelf aanvullende maatregelen nemen tegen happy hours en de stuntende bierverkoop. Eind januari leidde dit al tot ophef in Eindhoven toen het college het stuntende bierverkoop met meer dan 30 procent korting wilde verbieden. Van de politiek kreeg het in de gemeente echter geen steun. De volgende gemeente die zelfs nog veel verder wil gaan is Dordrecht.

In de eerste plannen die in De Telegraaf zijn te lezen staat dat ook zij het bierverkoop met korting boven de 30 procent aan banden wil leggen. Overtredende supermarkten zouden zelfs sancties worden opgelegd. Verder wil men in Dordrecht een verbod op happy hours in de horeca. Een maatregel die het in de gemeente Eindhoven wel haalde. Momenteel heeft het CBL, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, branchebreed afspraken liggen dat bier niet met meer dan 50 procent korting mag worden verkocht.

Branchebreed nieuwe prijsafspraak
Zoals ik al eerder opperde wordt het naar mijn idee tijd om de huidige afspraken te herzien. De helft van de prijs lager is toch ook geen afspraak. Door bijvoorbeeld een maximum van 33 procent korting in te stellen, ben je direct af van de discussie en wordt een chaos rondom de bierprijs voorkomen. Niemand is gebaad met een verschil in regels en prijzen van gemeente tot gemeente!

 

Lees ook:Einde in zicht voor stuntkorting op bier?
Lees ook:Regeerakkoord: nog meer accijns op bier
Lees ook:Stunten met bier wel in supermarkt niet in café
Lees ook:Oneerlijke concurrentie tussen café en supermarkt?
Lees ook:Politiek gaat niet in op KHN-voorstel

2 reacties op “Nieuwe afspraken voor bierkortingen nodig

  1. Dirk de Vries

    Nou ja, wat een raar verhaal. In deze crisestijd wil ik wel goedkoop drinken graag. Ga jij nou gewoon geld van me stelen Fiona! Bier is gewoon te duur dus hoe meer korting hoe beter zeker voor gewone consumenten als ik. Bedankt hoor!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fiona de Lange

    Dirk, Is je ooit opgevallen dat frisdranken en fruitsappen duurder zijn dan bier? Het wordt in de supermarkt onder de kostprijs verkocht. Moet je niet raar opkijken dat het bier over een paar jaar minder smaakt. En aangezien ik van een smaakvol bier hou, wil ik daar een eerlijke prijs voor betalen. Want ‘t moet ergens vandaan komen. En de prijs is in Nederland vooral duur door de hoogte van de accijnzen! Die zijn namelijk bij ons bijna ‘t hoogste van Europa.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.