Brouwerij De 7 Deugden lanceert Ale x Anders

Vandaag maakte Brouwerij De 7 Deugden de naam en het type van haar Kroningsbier bekend bij RTV Noord-Holland. Daarmee zijn nu de vier Nederlandse k(r)oningsbieren bekend geworden die Nederland rijk is. Een bierliefhebber uit Amsterdam, Christiaan van Dijk bedacht de naam Ale X Anders. Brouwer Garmt Haakma heeft bovendien geen oranjekleurig bier gemaakt. Het is een donker bier geworden, lichtbitter van smaak met een vleugje gember voor extra pit. Die extra pit gunt Haakma de aanstaande koning wel in de uitoefening van zijn taak. Het nieuws van het vierde koningsbier heeft naast vele Nederlandse zelfs buitenlandse pers gehaald. Het Royaal Bier is na de uitzending bij Hart van Nederland op SBS6 nu volledig verdeeld over circa 30 verkooppunten in heel Nederland. Net als het Abdicatiebier dat bij de Mitra verkrijgbaar is of zelfs al uitverkocht zou zijn. Dus nu massaal aan het Ale X Anders .  

 

Binnenkort maar eens een leuke proeverij doen door alle bieren naast elkaar te zetten! Misschien een idee om dit in samenwerking met keurmeesters op te zetten. Zij gaan persoonlijk voor de aanstaande koning het bier keuren en bepalen welk bier bij welk gerecht het beste gedronken kan worden. Ik zie ineens weer een leuk item opkomen of misschien zelfs een sollicitatie. Want een koning die van bier houdt heeft natuurlijk zijn eigen biersommelier in dienst….

Lees ook:Koninklijk bier in België niet in trek
Lees ook:Koningsbier?
Lees ook:President Obama brouwt eigen bier
Lees ook:Bier voor de koning
Lees ook:Beste nieuwe Nederlandse bier 2012!

Eén reactie op “Brouwerij De 7 Deugden lanceert Ale x Anders

  1. Fred Schiphorst

    Nu maar hopen dat Brouwerij Anders niet moeilijk gaat doen…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.