Muifelbrouwerij lanceert Muifel Lentebock

Ik begreep van Burg Bieren dat veel brouwers dit jaar laat zijn met het brouwen en leveren van de lentebock en andere voorjaarsbieren. De lente heeft uiteraard even op zich laten wachten, wellicht dat dit heeft meegespeeld. Maar vanaf morgen treedt het voorjaar toch echt in! En daar past uiteraard een lentebier bij. In navolging van het kuitbier en Texels Springtij een compleet nieuw bier, de Muifel Lentebock van de Muifelbrouwerij.

Hop uit de achtertuin
Het is een bovengistend, goudblond bier met de nadruk op zachte mouttonen en bevat 6,5 procent alcohol. Naast een zoetje krijgt de Lentebock ook een kleine bitterheid van de hop. En die hop komt van Nederlandse bodem uit Berghem. Al jaren verbouwt de Muifelbrouwerij hop in de eigen achtertuin. Vorig jaar zijn hiervoor 5 meter hoge palen geplaatst zodat de hop ook de hoogte in kan. Momenteel staan er de soorten Cascade, Magnum en een Saaz-achtige hop vanuit een stekje uit hopvelden rondom Plzen.

Het bier is volgens Muifelreceptuur gebrouwen in de brouwketels van Sint Servattumus in Schijndel. Ongeveer de helft van de Muifelbieren wordt nu bij Sint Servattumus gebrouwen, de andere helft komt uit de brouwketels van de Proefbrouwerij in Lochristi.

Lees ook:16-06-’13: Bierfestival Noord-Brabant
Lees ook:Nieuw bier van de Muifelbrouwerij
Lees ook:Muifelbrouwerij lanceert Odulphus Blond
Lees ook:De lente is begonnen: tijd voor lentebock!
Lees ook:Stadsslijterij Den Bosch lanceert eigen bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.