De Molen Lentebok winnaar in Groningen

IMG_1948Op het Bierfestival Groningen is De Molen Lentebok uitgeroepen tot beste Lentebok van het bierfestival. Derek Walsh, Melissa Cole, Sander van Werkhoven en Cor Hooijmaaijers hebben de bieren als jury onder de loep genomen. Enerzijds werd gekeken of de bieren goed voldeden aan de Maybock-bierstijl en anderzijds of het bier uiteraard qua smaak goed in balans is. Voorjaarsbieren met Amerikaanse hop vielen bijvoorbeeld af voor de winst. Als winnaar kwam De Molen Lentebok uit de bus.

De tweede plaats was voor Jopen en de derde plek voor Mommeriete. De publieksprijs ging naar het Lentebock van Breugems.

de molen lentebok

 

De Molen Lentebok
Brouwerij De Molen uit Bodegraven die bekend staat om bieren met een extreem karakter heeft de lentebok prima binnen de lijntjes gebrouwen en toch een eigen karakter meegegeven. Ik herken het zelf direct aan de gist. Het ondergistende bier met 7,3 procent alcohol heeft een lichtoranje, robijnrode kleur. De Lentebok heeft een zoete aanzet en een lichtbittere afdronk afkomstig van de Premiant, Saaz en Styrian Golding. Een volmondig bier, goed in balans waardoor het goed doordrinkbaar is.

Lees ook:Bierfestival Brouwerij De Molen 30-10
Lees ook:24-09/25-09: Borefts Bierfestival Brouwerij de Molen
Lees ook:Historisch Bierfestival museumbrouwerij De Roos
Lees ook:Brouwerij De Molen gaat uitbreiden
Lees ook:14-10-2010: Hoppin’ Frog Proeverij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.