Brouwerij Boon opent nieuwe lambiekbrouwerij

In het bijzijn van Europees president Herman Van Rompuy is de nieuwe lambiekbrouwerij geopend van brouwerij Boon. Hiermee is de capaciteit in een klap 2,5 keer groter geworden. Op de huidige locatie in Lembeek is een volledig nieuw brouwlocatie gebouwd met een brouwzaal, maalderij en opslagruimte voor de vaten lambiek, geuze en kriek. Op het oude koelschip na is alles vernieuwd.

In het Belgische Nieuwsblad geeft Frank Boon aan dat het bijzonder is dat de gigantische watertanks binnen staan. En inderdaad zover ik mij kan herinneren staan ze altijd buiten tot op het moment dat zuivering of waterbehandeling plaatsvindt. Volgens Boon moesten ze binnen om condensatie door weersveranderingen te vermijden en bovendien om enige negatieve invloed op het brouwproces uit te sluiten. ”Met deze nieuwe brouwerij zijn we de meest moderne lambiekbrouwer van het land”, aldus Frank Boon.

Capaciteit
Met de nieuwe brouwlocatie is Boon in één keer van een capaciteitsprobleem af en kan zij naast België vanaf nu ook de vraag in 32 landen goed opvolgen. Verder is de volgende generatie van de familie Boon, zoon Jos, tot de brouwerij toegetreden waarmee de toekomst van de brouwerij binnen de familie opnieuw verzekerd is.

Tour de Geuze
Voor wie nieuwsgierig is naar de compleet nieuwe brouwlocatie kan vandaag 20 en morgen 21 april van 10.00 tot 17.00 uur een bezoek brengen aan de brouwerij in het kader van Tour de Geuze. Morgen wordt ook nog eens een eenmalig gebottelde Oude Geuze Vat 44 gelanceerd, gebrouwen in 2008 en gebotteld eind augustus 2010.

In het kader van de biermaand in Vlaams-Brabant zijn er ook speciale rondleidingen gepland bij brouwerij Boon op  27 april, 4 en 11 mei om 14.00 uur.

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:21-04-’13: Toer de Geuze
Lees ook:Witte Rook bij Brouwerij 3 Fonteinen
Lees ook:Willem Lindeman kampioen bier blindproeven
Lees ook:Brouwerij De Molen gaat uitbreiden
Lees ook:Brouwerij Lindeboom opent 3 mei nieuwe brouwzaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.