Pompoenbolletjes, ham en amandel met Royaal Bier

Han Hidalgo van Biercuisine.nl heeft een recept samengesteld dat past bij het Royaal Bier: Pompoenbolletjes, krokante ham, fijngeraspte amandel en Royaal. Natuurlijk ben ik erg benieuwd en ga ik dit zeker proeven! Hieronder de bereiding van het recept.

Ingrediënten voor vier personen:
400 gram flespompoen, geschild en zonder zaadjes
4 dunne plakjes lichtgerookte ham
2 eetlepels ontvelde amandelen
2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Met een meloenboortje of speciaal uitsteeklepeltje  zoveel mogelijk bolletjes uit de flespompoen steken. De olie in een wok verwarmen en de bolletjes roerbakken. Ervoor zorgen dat de bolletjes niet zacht worden, maar beetgaar zijn. Vervolgens laten afkoelen. De ham in een koekenpan zonder vet licht krokant bakken. Af laten koelen en in kleine plakjes verkruimelen. De amandelen fijn raspen. De afgekoelde pompoenbolletjes met de verkruimelde ham en fijn geraspte amandel garneren. Uiteraard een gekoeld glas, 4 tot 6 graden, Royaal van Fiona erbij serveren. Dit bier is speciaal gebrouwen ter gelegenheid van de abdicatie van koningin Beatrix en de troonopvolging van prins Willem van Oranje bij het Brouwcafé in Scheveningen door Fiona de Lange in samenwerking met brouwer Wesley Aarse.

Voor meer informatie ook over de verkrijgbaarheid kijk op www.royaalbier.nl

Lees ook:ABT-gerecht: Pompoen, bloemkool, komkommer
Lees ook:Bierrecept: Beenham, rode bietjes en blond bier
Lees ook:ABT-gerecht: Wildzwijngoulash met Delirium
Lees ook:Bierrecept: Wentelteefjes met ham en komijnekaas
Lees ook:Biertapas Ossenworst met bleekselderij, radijs en roomkaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.