Terug van weg en up and running

Voor het eerst in mijn blogtijdperk werd ik genoodzaakt om mijn schrijfinspanningen iets los te laten. De afgelopen ruime twee weken in Chicago waren geweldig, indrukwekkend, leerzaam en uiteindelijk ook succesvol met een nieuw diploma op zak! Als je daar dan bent wil je er natuurlijk alles uithalen. Zo bestond de dag uit school van 08.00 tot 18.00 uur, werd daarna standaard een bierige activiteit ingepland en moesten we vervolgens nog opdrachten maken en stof leren voor meerdere examens. Iedere nacht bleef slechts een paar uur slaap over. De zytholoog opleiding in Hasselt waarvan over twee weken de verdediging van mijn eindwerk op het programma staat kwam goed van pas, naast alle bierervaring van de afgelopen 19 jaar natuurlijk . Ik heb tientallen verhalen en een tas vol informatie waarover nog heel veel gaat verschijnen. En natuurlijk kan iedereen vanaf nu weer al het laatste nieuws volgen…. want ik ben weer helemaal up and running. Eén ding kan ik kort en krachtig over zijn: Chicago rocks! zeker op biergebied.

Oorsprong barrel agen!
In pubs en in de schappen van de supermarkten is overal zichtbaar dat craftbeer niet meer weg te denken is uit deze stad. Dit komt mede door de gevestigde brouwerijen zoals Goose Island. Ook is hier het ‘barrel agen’ van bier in de VS uitgevonden. De vaten die gebruikt worden voor de rijping zijn vaak afkomstig van de bourbon whiskey, denk aan de Bourbon County van Goose Island. Deze whiskey heeft zijn oorsprong in Kentucky en kon zo makkelijk rijken tot de staat Illinois, Chicago. Voor het vervaardigen van whiskey mogen vaten maar één keer gebruikt worden. Een nieuwe trend, het rijpen op ’oude’ whiskeyvaten, door voldoende aanwas aan gebruikte whiskey vaten is geboren.

Eigen interpretatie
Voor wie denkt dat er in de VS op biergebied niets te beleven is, die heeft het mis. Natuurlijk staat er op het menu als eerste een IPA, dan nog een IPA en vervolgens vooruit een Stout. Toch slagen de brouwers erin om bierstijlen met elkaar te mixen en er een eigen interpretatie en verhaal aan te geven. En zijn de bieren die we hebben geproefd en beoordeeld van hoge kwaliteit. Verder trekt de horeca echt alles uit de kast om de bierdrinker te laten beleven. Een goede locatie om naartoe te gaan als  je nog inspiratie zoekt. De komende weken is al deze inspiratie zeker op mijn blog terug te lezen. Natuurlijk werkt het ‘t beste om het zelf te beleven .

Lees ook:Op weg naar de World Brewery School Chicago
Lees ook:Goose Island zet Chicago op de bierkaart
Lees ook:Bier proeven: Allagash Curieux Barrel Aged Ale
Lees ook:Paracetamol en bier
Lees ook:Omkooppraktijken op Amerikaanse biermarkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.