150 verhalen uit Bierland België

Wat leeft er in België. Welke verhalen steken er achter de Belgische brouwerijen en daarmee de Belgische biercultuur. Erik Verdonck beschrijft in een nieuw boek met de titel ‘Bij de Brouwer’ de verhalen van 150 brouwerijen en hun bieren. Dit 317 pagina tellende boek heeft naast mooie verhalen ook down-to-earth fotografie. De informatie in het boek wordt aangevuld met een lijst van biercafés en -restaurants, brouwerijmusea en bierroutes. Helaas staan er hier en daar wel wat foutjes in zoals een foto van Pater Lieven bij Brouwerij Huyghe terwijl dit bier toch echt van Brouwerij Van Den Bossche is. Maar goed, gewoon even doorheen kijken. Overall is het een zeer lezenswaardig boek.  

Het interessante van dit boek is dat het naast algemene informatie over bier is opgebouwd uit quotes van de brouwers en brouwerij eigenaren. Dat maakt het interessant. Er zijn natuurlijk al veel boeken gemaakt met de verhalen over Belgische brouwerijen. De uitgever is Davidsfonds en het boek heeft ISBN nummer 978-90-5826-947-8.

Meer informatie is ook te vinden op Facebook.

Lees ook:Zoektocht naar ex-Heineken medewerkers
Lees ook:Nieuw boek: ‘Een wereld vol bier’
Lees ook:Boek bier en brouwerijen gelanceerd
Lees ook:Cadeautip: Authentieke Belgische Cafés
Lees ook:De geheimen van het Belgische bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.