24-05-’13: PINT Symposium ‘Bewust Bier’

Vanaf volgende week donderdag 23 mei 2013 start de Week van het Nederlandse Bier. Op de site is het uitgebreide programma te lezen van alle bieractiviteiten die gaan plaatsvinden. Ik zal hiervan de komende dagen een aantal onderdelen uitlichten. Zo ook de vierde editie van het PINT-symposium op vrijdag 24 mei aanstaande. Na Kansen in een krimpende markt (2006), Bier aan tafel (2008) en Vrouwen aan het bier (2010) is het thema dit keer ‘Bewust Bier’. Daarbinnen zijn de vier subthema’s te benoemen: ”Bier en Genieten”, “Bier en Misbruik”, “Bier en Gezondheid” en “Bier en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen”.

Vragen
In de branche spelen uiteraard meerdere issues zoals onder andere de prijsbepaling, de wijzigingen in Drank- en Horecawet, de alcoholleeftijd en de alcoholconsumptie onder jongeren. Het symposium zal een nieuwe blik werpen op het bewust omgaan met bier en zal de politiek, de medische sector, de biersector en bierconsumenten dichter bij elkaar brengen. Wat is bewust omgaan met bier? Wat is verantwoord genieten van een bier? En wat is misbruik? Hoe gezond of ongezond is bier eigenlijk? En wat zijn de waar- en onwaarheden over bier en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Op al deze vragen krijgt u antwoord tijdens het symposium.

Sprekers
De dag zal worden geleid door Gwen Jansen, onderneemster, filmmaakster en communicatiedeskundige. Zij zal vier toonaangevende sprekers aankondigen. Zo zal Hans Glandorf, voorzitter van de Alliantie van Biertapperijen, praten over het onderwerp Bier en Genieten. Henk Hendriks, wetenschapper bij TNO, geeft een presentatie over het onderwerp Bier en Gezondheid en Jasper Scholten, werkzaam bij Blonk Consultancy neemt het onderwerp Bier en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor zijn rekening.

De presentaties zullen worden gevolgd door een tweetal paneldiscussies. In het panel zullen naast de vier sprekers onder andere plaatsnemen: Henri Reuchlin, voorzitter van European Beer Consumers Union en Peter van der Arend, bieroloog en eigenaar van twee biercafé’s in Amsterdam (Arendsnest en BeerTemple). Tijdens de pauzes kunt u als bezoeker genieten van een tweetal prikkelende proefsessies met bieren die geheel in het teken van het thema Bewust Bier staan. Maak ook in de praktijk kennis met het bewust genieten van bier. Of beantwoord de vraag of een bier misbruik in de hand werkt? En wanneer is een bier maatschappelijk verantwoord?

Programma
11:00 – 11:45 Ontvangst
11:45 – 11:50 Openingswoord door Jeroen Carol-Visser, PINT-voorzitter
11:50 – 12:00 Inleiding door Gwen Jansen
12:00 – 12:15 Presentatie Bier en Genieten door Hans Glandorf, voorzitter ABT
12:15 – 12:30 Presentatie Bier en Misbruik (mystery guest)
12:30 – 12:50 Proefsessie, incl een broodje
12:50 – 13:20 Interactieve panel discussie
13:20 – 13:35 Presentatie Bier en Gezondheid door Henk Hendriks, TNO
13:35 – 13:50 Presentatie Bier en MVO door Jasper Scholten, Blonk Consultancy
13:50 – 14:10 Proefsessie 2
14:10 – 14:50 Interactieve panel discussie
14:50 – 15:00 Slotwoord door Jeroen Carol-Visser, PINT-voorzitter
15:00 sluiting

Het symposium vindt plaats op het Spuiplein in Den Haag op dezelfde locatie als het bierproeffestival. Voor aanmelding kijk op: www.pint.nl/agenda/overige-activiteiten/4de-pint-symposium-bewust-bier.aspx

Lees ook:Thema PINT-symposium: Bewust Bier
Lees ook:Hoe gezond is een bierbuik?
Lees ook:Baanbrekend programma PINT-symposium
Lees ook:Grolsch komt met Nederlandse alcoholsite
Lees ook:Grolsch bespaart 50 tot 70% op verlichting in productiehal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.