Nieuwe Utrechtse brouwerij vandeStreek bier

Het aantal nieuwe brouwerijen in Nederland blijft maar stijgen. Goed voor de Nederlandse biercultuur. Een nieuwe aanwinst in het Nederlands brouwlandschap is Brouwerij vandeStreek bier uit Utrecht. De twee broers Sander en Ronald van de Streek begonnen begin 2013 met professioneel brouwen en presenteerde hun eerste bieren tijdens het Utrechts Bierbrouwers Festival. 

Het assortiment bestaat uit bieren met de naam ’Broeders’, een fris hoppig bier waarin tarwe is gebruikt en een Dark Roast, wat zoals de naam al verklapt een krachtig, donker bier is waarin overigens ook koffie is gebruikt. Alle bieren worden met biologische ingrediënten gebrouwen.

Crowdfunding
De achtergrond van deze brouwerij ligt in de thuisbrouwerswereld. Al enkele jaren hebben de broers geëxperimenteerd en verschillende bierstijlen gebrouwen. Van pils, een weizen tot een Stout en IPA. Het zelfgebrouwen bier werd vervolgens verkocht waardoor zo via crowdfunding een startkapitaal bij elkaar werd verzameld. Wil je de bieren van deze nieuwe brouwerij proeven dan kan dat op het driedaagse Bierproeffestival in Den Haag dat aankomende donderdag 23 mei van start gaat. Voor meer informatie kijk ook op www.weekvanhetnederlandsebier.nl

Lees ook:Oerblond nieuwe naam Hertog Jan bier
Lees ook:PARBO bier deze zomer in Nederland verkrijgbaar
Lees ook:Brewpub Van Moll Eindhoven geopend
Lees ook:Brouwerij Van Moll heeft financiering rond
Lees ook:Nieuw Utrechts bier Ceaux in 45 minuten uitverkocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.