Wel of geen bier bij de Tankstations

Afgelopen vrijdag diende de rechtszaak die BETA, de brancheorganisatie van pomphouders, tegen minister Schippers van Volksgezondheid heeft aangespannen om opnieuw bier in de schappen te kunnen leggen. Ze eisen dat het wettelijk verbod op alcoholverkoop van tafel gaat.

De pomphouders kampen met een dalende omzet door onder andere hoge accijnzen en de economische crisis. Met de verkoop van drank in de tankshop willen ze verdere verliezen voorkomen. Daarbij vinden ze dat ze oneerlijk worden behandeld ten opzichte van andere Europese lidstaten waar de verkoop van drank bij tankstations wel is toegestaan. De overheid verzet zich hevig tegen de wensen van de brancheorganisatie aangezien dit indruist tegen alle alcoholcampagnes. De uitspraak vindt plaats op 4 juli 2013.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Tankstations naar de rechter om bierverkoop
Lees ook:Geen bier met alcohol bij tankstation
Lees ook:Verdeeldheid over bierverkoop tankstations
Lees ook:Pomphouders gaan in hoger beroep over alcoholverkoop
Lees ook:Ruim 1300 tankstations aan het bier

Eén reactie op “Wel of geen bier bij de Tankstations

  1. johan de vries

    voer een shop op een onbemand tankstation 98% omzet uit de shop 2% omzet haal ik uit de lpg afzet.Omdat ik toezicht hou Nu heb ik gelezen dat als je 80% brandstofomzet hebt geen bier mag verkopen.Nu is mijn vraag of ik bier zou mogen verkopen.
    m.v.g johan

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.