Amsterdamse brouwerijen werken samen aan één bier

Speciaal ter gelegenheid van de Week van het Nederlandse Bier en de uitgeroepen Dag van het Amsterdamse bier, introduceren Brouwerij De Prael en Brouwerij ‘t IJ een bier dat door beide brouwerijen gezamenlijk tot stand is gekomen. Amsterdamsch Bruin, zoals het bier heet, heeft de ingrediënten van en is gebrouwen bij De Prael maar gebruikt de gist van brouwerij ‘t IJ.

Het bier met 4,7 procent alcohol is een bruin bier met hoppige en bittere citrus tonen. Om 18.00 uur vandaag op 30 mei 2013 wordt na een woordje van beide brouwers het eerste houten vat aangeslagen. Er is 1000 liter van het bier gebrouwen. Dat zal vast snel op zijn dan. Leuk zo’n ‘collaboration brew’ dichtbij huis!

Lees ook:Collaboration Brew Ramses en De Prael
Lees ook:Bier proeven: Viven Bruin
Lees ook:Collaboration Brew: 2e editie ‘Very Spéciale Belge’
Lees ook:Ichtegem’s Oud Bruin: brouwproces met eiken houten vaten
Lees ook:ABT Bier van de maand: Jopen Trinitas

Eén reactie op “Amsterdamse brouwerijen werken samen aan één bier

  1. Fred Schiphorst

    Het was gezellig gisteren bij de presentatie in de Wildeman. Jammer dat je er niet bij kon zijn. Patrick heeft op onnavolgbare wijze verteld hoed de plannen tot stand zijn gekomen en Fer heeft meer verteld over het bier en vervolgens het eerste vat aangeslagen.
    Het is een mooi bier geworden bleek ook uit de reacties van de aanwezigen. het vat was binnen de kortste keren leeg en het was maar goed dat er ook gewone vaten afgevuld waren. Wie de kans krigt het te proeven moet dat zeker niet laten. Kan onder ander bij beide brouwerijen, Wildeman en Arendsnest naar ik begrepen heb.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.