Belgisch biercafé Olivier wint Bier en Gastronomie Award

Gisteren werd in het Limburgse Wijlre de winnaar van de Bier & Gastronomie Award 2013 bekendgemaakt. De eindstrijd ging tussen Het Brouwcafė uit Scheveningen, De Poshoorn uit Maastricht, Café Olivier uit Utrecht, Ruyterhof uit Rijsbergen en Jopenkerk uit Haarlem. Met een half puntje meer vond de jury van het Biergenootschap der Lage Landen dat Belgisch biercafé Olivier de beste bier-spijscombinatie serveerde. De tweede plek was voor Het Brouwcafé in Scheveningen.

Chef kok Mark van der Star en assistent bedrijfsleider Johan Schmit ontvingen de Award uit handen van ere-grootheraut Andries de Groen. Olivier is een uitstekend café en eetgelegenheid waar goed over bier en spijscombinaties is nagedacht. Niet alleen Belgische bieren, maar ook bieren uit de regio staan op de kaart. De bediening is gastvrij en weet waarover ze spreekt.

Smaakbeleving
Steeds meer restaurants, brasseries en eetcafés ontdekken het drinken van bier bij de maaltijd. Niet alleen biedt bier een rijke variëteit aan smaken, die in andere dranken niet terug te vinden zijn, ook het koolzuur in bier verhoogt de smaakbeleving. Dat bier in verhouding met wijn minder alcohol bevat, is een bijkomend voordeel. Tijdens de uitreiking, die plaatsvond tijdens de Nederlandse Brouwerij Dagen bij brouwerij Brand in Wijlre konden bezoekers proeven van een salade van asperges, paprika en paling met Brand Lentebock en een beenham met vijgen en mascarpone met Mommeriete Vrouwe van Gramsbergen.

 

Lees ook:Dégust wint Bier en Gastronomie Award 2012
Lees ook:Finalisten Bier en Gastronomie Award 2013
Lees ook:Finalisten Bier- en Gastronomie Award 2012
Lees ook:Brand introduceert nieuw bier
Lees ook:Brand presenteert Zwaar Blond bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.