Belgen willen vaker bier bij sterrenmaaltijd

Ieder jaar peilt de Belgische Brouwers de interesse onder bierliefhebbers om ook bier bij het eten te drinken. Dit jaar valt volgens Sven Gatz, directeur van de Belgische Brouwers, de verschuiving van wijn naar bier bij gastronomische gerechten enorm op. Bier bij een sterrenmaaltijd is hip geworden.

De federatie heeft 5.000 Belgische bierliefhebbers gevraagd naar hun drinkgedrag. De laatste tien jaar is de voorkeur voor bier bij het eten in een restaurant met 10 procent gestegen. 30 procent van de ondervraagden wil liever bier dan wijn drinken bij de maaltijd. De conclusie dat bier gekozen wordt in het restaurant komt volgens de Belgen door het reisgedrag. In het buitenland staan de Belgische bieren goed aangeschreven waardoor ze ook in het restaurant besteld durven te worden.

Ik denk dat ook meespeelt dat steeds meer consumenten ontdekken dat er meer is dan pils. Een groot assortiment aan speciaalbier met een grote smaakdiversiteit maakt het mogelijk om tijdens de maaltijd veel mooie bier- en spijspairings te maken.

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Belgische bierbarometer: 30% verkiest bier boven wijn bij diner
Lees ook:Belgen drinken steeds meer speciale bieren
Lees ook:Biertrend: zwaardere bieren steeds populairder
Lees ook:Steeds meer restaurants met biergerechten
Lees ook:Accijnsverhoging op bier in Frankrijk lijkt onvermijdelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.