Derde editie Week van het Nederlandse Bier in 2014

Na een succesvolle tweede editie van de Week van het Nederlandse Bier zal in 2014 van 15 tot en met 25 mei de derde editie van de bierweek plaatsvinden. Dit jaar werd de Week geopend op 23 mei met het Nederlands Bierproeffestival Den Haag en afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen. Gedurende de Week waren er door het hele land tal van activiteiten ter promotie van het bier van eigen bodem. Zo werden de brouwwedstrijden, het symposium over ‘Bewust bier’, bierwandeltochten, proefavonden, regionale festivals en bier- en gastronomieactiviteiten druk bezocht. Gezien de groei van het evenement en de grote belangstelling voor Nederlands bier, krijgt de Week in 2014 een vervolg.

Zelf organiseerde ik een zeer succesvolle Ladies Masterclass Bier in het Brouwcafé in Scheveningen. Natuurlijk ga ik hieraan in 2014 een vervolg geven. Het Bierproeffestival in Den Haag trok, ondanks de kou en regen, ruim 3.200 bezoekers! Duizenden bierliefhebbers maakten van de gelegenheid gebruik om een van de Nederlandse brouwerijen te bezoeken tijdens de open brouwerijdagen. De derde Week van het Nederlandse Bier zal net als dit jaar beginnen met een Openingsfestival en eindigen met de Nederlandse Brouwerijdagen.

Lees ook:Start Week van het Nederlandse Bier
Lees ook:Tweede editie Week van het Nederlandse Bier
Lees ook:Week van het Nederlandse Bier voor de deur
Lees ook:Week van het Nederlandse Bier krijgt vervolg
Lees ook:Een week lang bier van eigen bodem

Eén reactie op “Derde editie Week van het Nederlandse Bier in 2014

  1. Fred Schiphorst

    Er zit dus groei in dat festival en dat is mooi. Ik vond de locatie ook een stuk beter, meer zichtbaar. Toch zou het mooier zijn als het iets opener zou zijn, als je meer van buiten kon zien wat er gebeurde. Financieel zzalm het lastig zijn en misschien qua beveiliging ook, maar idealiter zou ik graag zien dat je vrij het “bierplein” op en af zou lopen. Dat zou pas echt mooi voor Nederlands bier zijn.
    Een v erdere uitdaging zou zijn om ook horecagelegenheden buiten het standaard circuit zover te krjgen dat ze mee doen. Dat Arendsnes, Wildeman, Jopen etc. iets doen lig wel een beetje voor de hand. Maar die kroeg tegenover de wildeman (om maar een voorbeeld te noemen) mee krijgen zou een enorme winst zijn. Misschien iets voor de organisatie om het komend jaar over na te denken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.