Belgische brouwers strijden tegen Franse biertaks

De in begin dit jaar ingevoerde speciale bieraccijns in Frankrijk moet verdwijnen zo gaf Belgische Brouwers al eerder aan. Het Franse parlement wil echter niets van de afschaffing weten. Samen met de Europese brouwersfederaties Brewers of Europe wordt nu een klacht ingediend bij de Europese Commissie.

Er is sprake van een oneerlijke belastingdoorvoering aangezien alleen op bier een heffingsverhoging van 160% werd doorgevoerd. Voor wijn en sterke drank veranderde er niets. Van deze accijnsverhoging hebben met name de grotere Belgische brouwers zoals AB InBev maar ook speciaalbier brouwers erg veel last. De verhoging geldt ook voor Frans bier. Volgens voorzitter van de Belgische Brouwers druist de maatregel in tegen de Europese eenheidsmarkt.

Kunnen we op dit vlak ook niet meeliften in verband met de Nederlandse geplande accijnsverhoging. Want een accijns die in Nederland vier keer zo hoog is als in Duitsland en twee keer zo hoog als in België is ook niet goed voor de Europese eenheidsmarkt.

Lees ook:Accijnsverhoging op bier in Frankrijk lijkt onvermijdelijk
Lees ook:Beleggers vinden de bierprijs in Nederland te hoog
Lees ook:België wil accijnsverhoging op bier laten vervallen
Lees ook:Belgische en Nederlandse Brouwers strijden tegen accijnsverhoging
Lees ook:Lenteakkoord slecht voor de biersector

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.