14-7-’13: Proeverij oude spontane gistingsbieren

Wie van zure bieren, oftewel geuzen en lambieken, houdt moet zondag 14 juli 2013 in de agenda zetten en zich aanmelden voor de spontane gistingsbierenproeverij in de Drie Dorstige Herten in Utrecht. Tijdens deze proeverij worden bieren geproefd van maar liefst 25 jaar oud. Van alle biertypen zijn deze typen het best bewaarbaar. Dat is de theorie. “Tijd om dit in de praktijk te ondervinden”, aldus Frans Ruiter van de Bierverbinding die de proeverij organiseert. Er zijn nog enkele plekken dus wie erbij wil zijn moet zich snel aanmelden!

Om 14.00 uur gaat de proeverij van start en staan er acht verschillende Geuzes en Krieken op het programma van 25 jaar of ouder. Het bijzondere is zelfs dat van sommige bieren het juiste productiejaar niet te achterhalen is.

De te proeven bieren zijn:
- Liefmans – Kriekbier – 1988
- Lindemans – Gueuze – 1986/1989
- Girardin – Kriek – onbekend
- Girardin – Gueze – onbekend
- onbekend – onbekend – onbekend
- F. Boon – Geuze – onbekend
- De Troch – Gueuze – onbekend
- Cantillon – Kriek – onbekend

Het aantal deelnemers moet minimaal 20 en kan maximaal 25 personen zijn. De kosten bedragen € 30,- per persoon. Wil je hierbij aanwezig zijn dan kan je je aanmelden via [email protected]. Meer informatie hierover is te vinden op www.debierverbinding.nl

Lees ook:Spontane gistingsbierenproeverij geslaagd
Lees ook:19-7/20-7-’11: In de Wildeman gueuze en kriekendagen
Lees ook:Warm voorjaar goed voor krieken
Lees ook:ABT-bier van de maand: Vicardin
Lees ook:24 en 25-11-’12: Dag van de Oude Geuze

Eén reactie op “14-7-’13: Proeverij oude spontane gistingsbieren

  1. Frans Ruiter

    Wegens tekort deelnemers (waarschijnlijk mede door de vakantieperiode) is de proeverij verplaatst naar 22 september, zelfde tijd en locatie. Aanmelden is dus nog mogelijk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.