Slecht weer laat pilsprijs dalen

In België zitten bierbrouwers door het slechte weer met een overschot aan bier in hun maag. Actie op actie volgt in de supermarkt. Het Maes pils gaat nu weg voor de helft van de prijs. Een krat pils van dit merk kost nu €4,95, omgerekend 0,20 eurocent per flesje. De aankoop van dezelfde hoeveelheid water, waaruit het bier voor 95 procent bestaat, kost €7,-! Door deze prijzendump hebben horeca, die toch al zwaar te lijden hebben, een nog groter probleem.

Een krat bier kost nu net zoveel als twee pils in de kroeg. Ook de Brabanders lijken de prijzenoorlog in de gaten te hebben en gaan massaal de grens over om in de Belgische supermarkt kratjes bier in te slaan. In Nederland betaal je voor een krat bier van een A-merk zo’n 12 à 13 euro. En ook die prijs is zoals bleek uit onlangs gepresenteerde cijfers van het CBS in tien jaar tijd gedaald in plaats van gestegen.

Voor wie overigens dit bericht leest en denkt: “ik ga ook nog snel de grens over om wat kratjes te kopen”… Volgens Maes is het bier nagenoeg overal uitverkocht.

Lees ook:Bieractie top drie week vier
Lees ook:Bieractie top drie week drie
Lees ook:Bieractie top drie week 48
Lees ook:Bieractie top drie week 18
Lees ook:Bieractie top drie week 19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.