Finalisten in Master Bartender Nederland bekend

In de Pilsner Urquell Master Bartender competitie zijn de tien finalisten bekend. Omdat de belangstelling en het aantal deelnemende bartenders groot was, vonden er twee regionale finales plaats: op 24 juni in Hotel ’t Lansink te Hengelo en op 25 juni in O’Caseys Irish Pub te Den Haag. Tijdens de regionale finales moesten de bartenders, onder het motto ‘Pure Passie, Puur Pilsner’ laten zien wat ze in hun mars hadden. Zoals ieder jaar werden ze onderworpen aan een schriftelijk examen, een blindproeverij en een test van hun presentatietechnieken en gastheerschap. Daarnaast mochten ze dit jaar voor het eerst een Pilsner Urquell tappen met de traditionele horizontale zwenktap.

Bijzonder aan deze biertap is de zwenkkraan die horizontaal beweegt in plaats van verticaal zoals in Nederland gebruikelijk. Dit geeft de bartender meer controle om het bier op de gewenste wijze te tappen. Wel vereist deze manier de nodige ervaring en vraagt het om een getrainde bartender. Alle finalisten werden streng beoordeeld door een vakkundige jury en kregen vooraf een mystery bezoek in de horecagelegenheid. De kwaliteit van bierbehandeling, bieropslag, bierstelling, leiding en techniek werden ter plekke beoordeeld. De punten die naar aanleiding van dit bezoek werden gegeven telden gedeeltelijk mee in de totaalscore van de regionale finale.

Jury
De jury bestond dit jaar uit Hans Glandorf, voorzitter van de Alliantie van Biertapperijen, afgevaardigde Alex Evenhuis namens Pilsner Urquell en Youssef El Bajnouni, winnaar van Pilsner Urquell Master Bartender Competitie 2012 Nederland.

Wedstrijd
In de landelijke finale strijden op 2 september 2013: Frans van Staveren van Café Oranjerie te Amsterdam, Pim Bultman van Grand Café De Markt te Zevenaar, Jesse Madern van Graaf van Gelre te Harderwijk, Susanne Sterk van Lemmy’s bier & whiskycafé te Leiden, Francis Meijners van Café Willem Slok te Utrecht, Jaldert van der Werf van UT Vestingbar te Enschede, Wendie Busschers van De Twee Wezen te Hengelo, Wout Gerritsen van Grand Café Markant te Lichtenvoorde, Sem Kruithof van Hanze Stadsbrouwerij te Zutphen en Mark Neleman van Grand Café de Ploeg te Varsseveld. De winnaar gaat door naar de internationale finale die plaatsvindt op 5 oktober 2013 in Pilsen, Tsjechië. Daar strijden 15 finalisten uit verschillende landen met elkaar voor de felbegeerde titel Pilsner Urquell Master Bartender 2013.

Lees ook:Francis Meijners winnares Master Bartender Nederland
Lees ook:Nieuwe tap voor Nederlandse horeca
Lees ook:International Master Bartender competitie in Nederland
Lees ook:Finalisten Nederlandse Bartender finale bekend
Lees ook:Zoektocht naar beste Bartender van Nederland van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.