Britten introduceren mogelijk toezichtsorgaan op horecamarkt

De Britse horecamarkt gaat mogelijk op de schop! En dat gaat er voor bedrijven die meer dan 500 kroegen exploiteren niet makkelijker op worden. Vince Cable, de staatssecretaris van Economische Zaken, wil een instantie oprichten die toezicht gaat houden op bedrijven die eigendom zijn van meer dan 500 pubs. Houden ze zich niet aan gedragsregels en berekenen ze bijvoorbeeld te veel voor het bier of de huur, dan kunnen ze boetes tegemoet zien. Heineken die in 2011 zo’n 900 pubs overnam van de Royal Bank of Scotland geeft aan dat met deze maatregelen de markt op slot wordt gezet, zo is te lezen in de Britse krant Sunday Telegraph.  

Er is namelijk geen enkel bewijs dat er verschillen zijn tussen bedrijven die een of meerdere pubs bezitten en bedrijven met meer dan 500 pubs. Een dergelijke maatregel gaat leiden tot een tweedeling in de branche en de verkoop van pubs. Heineken bezit momenteel 1.400 pubs waarvan een groot aantal onder de naam Star Pubs & Bars. Andere slachtoffers, als de maatregel doorgaat, zijn Enterprise Inns, Punch Taverns, Star, Greene King, Admiral, Marston’s, Wellington, Trust Inns en Spirit.

Het is inderdaad vreemd om zomaar ergens een grens te leggen als hieraan geen onderbouwing ten grondslag ligt. Dan krijg je straks 20 bedrijven met 490 pubs en allerlei vreemde constructies.

Bron: Telegraph

Lees ook:Standaard Pint in Britse pub voorbij?
Lees ook:Waarom niet scherfloos glas in Maastricht?
Lees ook:Verkoopstijging ‘vrouwonvriendelijk’ Top Totty bier
Lees ook:Britse band Elbow lanceert eigen bier
Lees ook:Plannen wereldwijde introductie Heineken’s cider en Sol

Eén reactie op “Britten introduceren mogelijk toezichtsorgaan op horecamarkt

  1. Fred Schiphorst

    Maar Heineken kan zich toch ook gewoon aan de gedragsregels houden? Dan hebben ze helemaal geen last van dat toezicht. Wat dat betreft wekt de reactie wel enige argwaan: het lijkt er op dat ze dingen uitvoeren dei ze liever niet aan het licht laten komen. Als dat niet zo is zal vanzelf blijken dat het hele toezicht nergens toe dient en verdwijnt het vanzelf…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.