5 en 6 juli 2013: Wilde gisten bierfestival in Amsterdam

Aanstaande vrijdag 5 en zaterdag 6 juli staan 4 Amsterdamse biergelegenheden volledig in het teken van de wilde gisten. 24 brouwerijen uit binnen- en buitenland presenteren een veelvoud aan bieren, als ode aan alle wilde gisten en Brettanomyces in het bijzonder. Voor wie nog niet veel ervaring heeft met verschillende biersoorten en -gisten, dit zijn de bieren met een zuurtje in allerlei soorten en maten! Van fruit-, melk- en azijnzuur tot allerlei andere aardse smaken als paddenstoel of knoflook. Je vindt het allemaal in bier met een wilde gist.

 

Een groot deel van de bieren is speciaal ontwikkeld voor dit festival. Maar er is meer dan het proeven van bier alleen. Je kunt ook naar workshops, er is een thuisbrouwmarkt en er staan presentaties van brouwers op het programma. Zo zal de Italiaanse brouwerij Loverbeer aanwezig zijn, gaat de historicus Ron Pattinson in op wilde gist in de Engelse biercultuur en presenteert de jonge Nijmeegse brouwerij Oersoep 4 identieke bieren echter met gebruik van vier verschillende giststammen.

Initiatiefnemers
Het festival vindt plaats bij Speciaalbierwinkel de Bierkoning, Brouwerij de Prael, Bierproeflokaal In de Wildeman en American Beerbar The Beertemple. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.wildegist.nl

Lees ook:Wild Jo van de Konick, hoppig en onvoorspelbaar
Lees ook:22-10 t/m 24-10: Festival of Tasting
Lees ook:Weekendtip Modeste Bier Festival Antwerpen
Lees ook:12 en 13 april 2013: Bierfestival Groningen
Lees ook:05-03/06-03-11: Zythos Bier Festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.