Zomerse biercocktail: Meloenijs met witbier of Weizenbier

Terwijl het weer nu even wat minder is, valt in de weersverwachting te zien dat het volgende week warm zomerweer gaat worden. Vandaar alvast het recept van een mooie biercocktail die heerlijk verfrissend kan zijn tijdens de zomeravonden! Meloenijs met witbier of Weissbier. Tot nu toe begeef ik mij nog beperkt op het biercocktailvlak. Tijdens de biersommelier opleiding in de VS kwam een echte biercocktail-maker ons lesgegeven en bijleren over mooie combinaties. Dus ik zet de ingrediënten dit weekend op mijn boodschappenlijst om dit eens te gaan proberen!

Ingrediënten voor vier personen:
1 kleine Galia of Cantaloupe meloen
20 cl water
50 gram poedersuiker
2 eetlepels amandelsiroop of citroensiroop
3 flesjes witbier of Weissbier, flesje van 30 cl of 33 cl
schijfjes sinaasappel of limoen

Bereidingswijze:
Meloen schillen, zaadlijst en zaadjes verwijderen en in stukjes snijden. De poedersuiker oplossen in het water en de amandelsiroop of naar smaak citroensiroop en stukjes meloen erdoor roeren. Met een staafmixer of in een blender pureren. Over een plastic doos verdelen en 4 tot 5 uur in de vriezer plaatsen. Om het half uur met een vork goed roeren. Het ijs over kelkglazen of coupes verdelen en met witbier of Weizenbier opvullen. Met een schijfje sinaasappel of limoen garneren.

Bron: biercuisine.nl

 

Lees ook:Orange biercocktail: wat anders!
Lees ook:IJs van aardbei, framboos en rosé bier
Lees ook:Wat is een goed Valentijn bier?
Lees ook:ABT-gerecht: Pruimenpuree met Mascarpone
Lees ook:Bierrecept: pasta met La Gauloise amber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.