Brugs Bierfestival naar andere locatie

Het was natuurlijk te verwachten! Wie jaarlijks het Brugs Bierfestival bezoekt weet dat de situatie in de Stadshallen qua drukte niet nog jaren door kon gaan. De zevende editie zal plaatsvinden in de Beurshalle in Brugge waardoor de vele duizenden bezoekers veilig zijn. Afgelopen jaar kwamen rond de vijftienduizend bierliefhebbers af op een van de belangrijkste bierfestivals van België. 

De politie en brandweer hebben de organisatoren, BAB Bierproevers, dit jaar in verband met de veiligheid van de bezoekers gevraagd uit te kijken naar een andere locatie. Inmiddels was het aantal bezoekers in enkele jaren verdubbeld en dat kon niet langer in de Stadshallen naar binnen. De Beurshalle hebben voor- en nadelen zo zegt Marc Vandepitte van de BAB Bierproevers. De nieuwe locatie maakt het voor de brouwers makkelijker om al het bier en materiaal aan te leveren. Aan de andere kant heeft de locatie nu geen omroepinstallatie, voldoende toiletten en is alles kaal dus moet het wel worden aangekleed. De Stadshallen hadden duidelijk sfeer, dat is wel jammer.

Ook het Zythos Bierfestival is op deze manier verplaatst naar grote beurshallen in Leuven. Ik vond dit absoluut geen slechte zet aangezien het toch bijzonder prettig is om een beetje vrij te staan en zo van je bier te genieten. Op het Brugs Bierfestival was je soms een half uur onderweg om bij een bierbrouwer het gewenste bier te laten tappen.

Bron: nieuwsblad.be

Lees ook:Vijfde Brugs bierfestival druk bezocht!
Lees ook:Geen Brugs Bierfestival in 2011!
Lees ook:11/12-09-2010: Brugs Bierfestival
Lees ook:Zythos Bierfestival verplaatst naar Leuven
Lees ook:NHBF op nieuwe locatie een groot succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.