Wat is de bierprijs in 206 landen ter wereld

Op Pintprice.com kan je overal ter wereld de prijs van een pint pils opzoeken. In Groenland ligt de prijs het hoogste met 8,51 euro voor een halve liter bier. In Europa ben je het goedkoopste uit in Bulgarije en het duurste in Noorwegen. Binnen de betreffende landen is ook nog een onderscheid gemaakt naar plaatsnamen. Zo valt te lezen dat je in Zwarteboek, nabij Barneveld, het goedkoopste voor een pint betaalt namelijk €0,68. De prijzen worden gebaseerd op honderdduizenden bierliefhebbers die de prijs ‘doorgeven’. Bovendien kunnen de pilzen ook beoordeeld worden waarbij Heineken wereldwijd als favoriete bier wordt beoordeeld.

De site moet naar mijn idee met een korrel zout worden genomen. Terwijl de gemiddelde prijs van een pint in Nederland €1,94 is wat op zich wel dichtbij de waarheid ligt denk ik, is het natuurlijk wel vreemd dat je in Zwarteboek zo weinig betaalt voor een bier en in Cuijk €5,12 voor een pint neer moet tellen. Ook zou het bij ons goedkoper zijn dan in Duitsland. Naar mijn idee ook niet geheel juist. In de top tien duurste landen staan veel Arabische en Aziatische landen zoals Qatar en Singapore. Dat klopt dan weer wel aangezien de prijs van alcohol daar enorm hoog ligt.

Ik ga voordat ik op vakantie ga in ieder geval eens even kijken waar het bier het goedkoopste is en vervolgens controleren of het klopt . Voor wie ook een kijkje wil nemen: www.pintprice.com

 

Lees ook:De bierprijs in 206 landen!
Lees ook:Hoogte van de bierprijs niet doorslaggevend
Lees ook:De 10 goedkoopste bierbestemmingen van 2016
Lees ook:De goedkoopste landen om bier te kopen
Lees ook:Rondje op terras in Amsterdam weer duurste

2 reacties op “Wat is de bierprijs in 206 landen ter wereld

 1. Dennis Kort

  Het is alweer mooi, dat mensen in Nederland niet het verschil weten tussen een pint en een fluitje. :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. sander

   iedereen kan een prijs toevoegen in een bepaalde stad, zonder “bewijs” in te sturen. wist je dat er sinds kort een dorpje genaamd Zwaffeloo bestaat en je daar 6,34 voor een pint betaald? (het gemiddelde van 1 inzending). de site neemt dan wel het gemiddelde van de opgegeven prijzen, maar als 90% van de inzenders de prijzen serieus instuurt kan het representatief zijn.
   grappige site, maar zo lek als een mandje. ;-)

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.