In komkommertijd een komkommerbier!

Hoe speel je optimaal in op de kommertijd, met een komkommerbier natuurlijk. Jim Button van de Canadese brouwerij De Village Brewery in Calgary wilde een saison brouwen die zorgt voor verfrissing. Nu zorgt dit bier natuurlijk al voor de nodige verfrissing maar helemaal met komkommer. Want wat is nu beter dan ‘As cool as cumcumber’. Met de lokale komkommertelers Rick Wagenaar en Vincent van Dam, ogenschijnlijk van Nederlandse origine, is een komkommerdeal gemaakt en het bier werd gebrouwen. 

Aangezien er nog nergens recepten zijn te vinden van komkommer bier is Jim Button enige tijd bezig geweest om de juiste hoeveelheid komkommers te bepalen. Hij wilde er namelijk wel voor zorgen dat goed te proeven was dat het bier met komkommers was gemaakt. In tegenstelling tot het bier van Goose Island waarbij de komkommers alleen als dry-hopping (de techniek) werd gebruikt, is in dit bier al komkommer geschild en geplet toegevoegd aan het wort (bier in wording).

Het bier zou volgens een Canadese blogger wel komkommersmaak hebben maar niet overheersend zijn. Ook is interessant om te zien hoe de komkommers wat extra bitterheid meegeven aan het bier. Als er ooit nog eens een crisis komt rondom komkommers, dan weet ik waar we ze voor kunnen gebruiken!

Bron: Calgaryherald

Lees ook:Goose Island lanceert komkommer dry-hopped pilsner
Lees ook:Gelukkig Nieuwjaar!!
Lees ook:Christoffel Nobel bier van de maand bij ABT-cafés
Lees ook:Het grootst bewaarde geheim van de brouwerij
Lees ook:Bier 120 jaar laten rijpen op zeebodem is geen goed idee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.