Bierliefhebbers: spoel je bierflesjes!

Geweldig dit zonnige weer toch? Heerlijk genieten van bier thuis in de tuin bij de BBQ bijvoorbeeld. De slijterij of drankenspeciaalzaak is met deze temperaturen bijzonder blij dat je bier komt kopen maar niet als je bierflesjes komt inleveren. Deze temperaturen trekken namelijk hordes fruitvliegjes aan als de flesjes niet worden omgespoeld. Een gevolg is naast de onfrisse geuren ook een enorme plaag in het magazijn van de drankenspeciaalzaak. En er is geen houden aan! Want mannelijke fruitvliegjes die voortdurend door vrouwtjes worden afgewezen willen alcohol zo bleek uit eerder onderzoek. Marc Bruijnen, eigenaar van slijterij Louis-Pierre in Haarlem springt in de bres voor zichzelf en alle collega’s en roept bierliefhebbers op om de bierflesjes met dit warme weer even om te spoelen met water!

In het wetenschappelijke tijdschrift Science stond vorig jaar al een artikel over de alcoholnood van fruitvliegjes. De onderzoekers hebben dit destijds onderzocht door de vruchtbare mannetjes- en vrouwtjevlieg die net was bevrucht bij elkaar te zetten. De vrouwtjes hadden uiteraard geen zin meer en wilden niets weten van de mannetjes. Na vier dagen kregen de mannetjes de keuze of voedsel of voedsel met 15 procent alcohol. Je raadt het al, ze kozen voor het laatste.

Het leek ermee te maken te hebben dat de mannetjes zo toch een gevoel van beloning voelde. Bij mensen zou dit hetzelfde kunnen werken waardoor er na een negatieve ervaring naar de fles wordt gegrepen. Enfin, om een lang verhaal kort te maken…. spoel je bierflesjes graag even om. Daar is de slijterij en drankenspeciaalzaak in deze tijd je enorm dankbaar voor!

Lees ook:Ludieke recycling van bierflesjes
Lees ook:VVV’s mogen wel lokaal bier verkopen
Lees ook:Brouwerij De Graal roept 3.000 bierflesjes terug
Lees ook:Bier bij Primera?
Lees ook:Bier de supermarkt uit?

5 reacties op “Bierliefhebbers: spoel je bierflesjes!

 1. Bas

  Doe ik al jaren. Ook ivm de fruitvliegjes en de vieze geur :-)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Edwin

  Klopt helemaal. Bij de drankenhandel is het allemaal nog een graadje erger.
  Toch ben ik niet overtuigd van het onderzoek en de drang naar alcohol van deze kleine stinkvliegjes.
  Want hoe erg ze ook in het bier nestelen, ze lijken met deze hitte toch vooral een voorkeur te hebben voor de restjes in de flesjes chocomel en fristi. Daaruit kan je namelijk puur fruitvliegjesbezinksel scheppen, per kilo.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Lukas K

  Ik vind het zielig voor de fruitvliegjes. Die moeten ook leven. Restjes bierin flesjes zijn ook goed om van de eigen (naakt)slakkenplaag af te komen!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Louis

  Leuk luchtig stuk..zou dit ook voor de mensen mannen gelden ? Wordt nog druk in het magazijn van Marc..

    /   Beantwoorden  / 
 5. hans

  En meteen hebben mannen met een alcoholverslaving een excuus voor hun probleem ;-)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.