Geen bier met alcohol bij tankstation

Het proefproces dat door Brancheorganisatie van de tankstations BETA was aangespannen is verloren. De rechter in Assen oordeelde gisteren dat er geen bier met alcohol in de pompstations verkocht mag worden. Alcohol en verkeer gaan niet samen en het verkopen van alcohol en benzine op dezelfde plek is in strijd met dit beeld. Met deze uitspraak ging de rechter voorbij aan het feit dat er oneerlijke concurrentie zou zijn voor pomphouders vlakbij de Duitse grens. De 1200 pomphouders vinden het onterecht dat er wel alcohol gedronken kan worden bij wegrestaurants en supermarkten langs de snelweg, maar niet bij benzinestations.

Een flinke tegenvaller voor pomphouder en voorzitter van de BETA, Ewout Klok. Hij ziet aanknopingspunten om in hoger beroep te gaan aangezien de pomphouders in de grensstreken wel degelijk last hebben van de toegestane alcoholverkoop bij benzinestations net over de grens.

Lees ook:Pomphouders gaan in hoger beroep over alcoholverkoop
Lees ook:Voedsel- en Warenautoriteit klaar voor overtredende tankstations
Lees ook:Eerste pompstations met bier
Lees ook:Tankstations naar de rechter om bierverkoop
Lees ook:Bier weer te koop bij het tankstation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.