Bier proeven: Adriaan Witbier

Ben je op zoek naar een zeer toegankelijk witbier met weinig zuur in de smaak dan is Adriaan Witbier van de Jopen Brouwerij in Haarlem een bier dat je lekker vindt. Dit Haarlemse bier heeft een licht gouden kleur met uiteraard een passende troebelheid bij een witbier en bevat 5 procent alcohol. Het koolzuur is gemiddeld en de volmondigheid laag. Adriaan witbier is een gruitig bier wat zoveel betekent dat er gebruik is gemaakt van kruiden en daarnaast is het bier ook gebrouwen met gerst, tarwe en haver.

Aroma
De zeer toegankelijke zoete tonen van fruit zoals perzik worden in de geur afgewisseld met granige aroma’s van mout en tarwe. Ook het zuurtje afkomstig van de tarwe is in de geur van het bier te ruiken.

Smaak en afdronk
De smaak bevat eveneens tonen van fris! fruit zoals appel, dus geen zoete smaak, en verder zijn er kruiden waaronder peper te ontdekken. Adriaan Witbier heeft een moutige smaak met een licht zuurtje. Een droge, moutige afdronk zonder bitterheid laat de frisse fruittonen en het zuurtje van zich spreken waardoor dit witbier een fris karakter krijgt.

Overall
Een zeer toegankelijk witbier dat passend zal zijn bij eenvoudige salades dat weinig bitter, zuur of zoettonen bevat.

Lees ook:Bier proeven: IJwit
Lees ook:Bier proeven: Texels Wit
Lees ook:Bier proeven: Budels Batavier
Lees ook:Bier proeven: Witte Parel
Lees ook:Bier proeven: Witte Roos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.