Maastrichtse bierbrouwerij in oprichting?

Zal de Maastrichtse brouwcultuur terugkeren? Als het aan de initiatiefnemers en Maastrichtse bierliefhebbers Stefan Vrancken en ondernemer Michiel Coumans ligt wel. Bij meer dan 2000 likes, die inmiddels zijn bereikt, op de Facebook-pagina van de Maestrichter Bierbrouwerij zou een oprichtingsakte worden opgezet voor een stichting om voorbereidende werkzaamheden te doen.

“De initiatiefnemers beogen een brouwerij door en voor de stad, een brouwerij met daaraan gekoppeld een echt Maastrichts brouwerijmuseum, en wellicht ook diverse sociaal-maatschappelijke functies. Of het allemaal gaat lukken is volkomen onzeker, maar Maastricht verdient het om op zijn minst een poging te wagen!”, zo luidt het op de Facebook-pagina.

Na de bekendmaking van het plan hebben zich nog twee mensen bij de initiatiefnemers aangesloten: Clement Buschgens (ondernemer in Maastricht) en Bas Schepers (piloot). Het voornaamste doel van ‘De Maestrichter Bierbrouwerij’ is volgens Stefan Vrancken een stuk cultuurbehoud, zo staat beschreven in de lokale media, dichtbij. ”Het is een non-profit gedachte, waar op dit moment verder geen enkel commercieel belang aan vast zit. Het gaat ons er om de stad iets terug te geven dat zij helaas verloren heeft: een rijke biercultuur.”

Ik ben benieuwd, en ga het initiatief uiteraard volgen!

Lees ook:Burgemeester Onno Hoes lanceert Mestreechs Aajt
Lees ook:Stem voor een nieuwe toekomst ‘Duvel Tripel Hop’
Lees ook:Met bier terug naar recept van 1710
Lees ook:Gulpener brengt middeleeuws bier terug in Maastricht
Lees ook:Amsterdam krijgt zesde brouwerij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.