Voormalig Goose Island brouwmeester introduceert ‘culinair brouwen’

Jared Rouben (foto links), voormalig brouwmeester bij Goose Island in Chicago start zijn nieuwe brouwerij Moody Tongue Brewing Company. In januari dit jaar verliet hij Goose met de aankondiging iets voor zichzelf te beginnen. In april van dit jaar heb ik Jared ontmoet bij de Siebel opleiding in Chicago waar ik aan deelnam. Daar gaf hij les in bier- en gastronomie en sprak hij bevlogen over de manier hoe bier en eten gecombineerd kunnen worden. Hij staat bekend om het creëren van bieren op basis van ingrediënten die in culinaire gerechten gebruikt worden. Ook de technieken uit het koken past hij toe bij het brouwen van bier. Rouben introduceert samen met zijn nieuwe brouwerij ook het culinair brouwen.

Fruit en kruiden worden door Jared via standaard kookmethodes geïntegreerd in het bier naast hop, water, gist en mout. Ook bij Goose stond hij bekend om het gebruik van bijzondere ingrediënten en technieken bij het brouwen van bier. Zo kwam hij met een kauwgom pruim Belgisch blond bier en een peperkoek, chocolade melk stout. Of wat te denken van een watermeloen witbier of een nectarine IPA. De bieren waren complex in smaak maar toch zeer goed doordrinkbaar en uitermate geschikt voor het pairen met eten.

Moody Tongue Beer zal met nieuwe bieren komen die aansluiten op het culinair brouwen. Jared zal bij de ontwikkeling van nieuwe bieren vooral aanhaken op seizoenen en de dan gebruikte kruiden, specerijen en fruit. Op die manier kan de perfecte bier-spijscombinatie op tafel worden gezet. Eind 2013 worden de eerste bieren van de brouwerij verwacht en in 2014 staat de opening van een proeflocatie op het programma.

Bron: Chicago Tribune 

Lees ook:AB-InBev koopt Amerikaanse Goose Island Brewery
Lees ook:Goose Island lanceert komkommer dry-hopped pilsner
Lees ook:Goose Island lanceert Belgische Lambiek
Lees ook:Waarom je altijd een biertje lust
Lees ook:Weekendtip: Texel Culinair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.