Ook vrouwen weten waarom!

De Belgische krant De Morgen heeft een opsomming gemaakt van acht uitvindingen die door vrouwen werden gedaan. Natuurlijk is één daarvan die van bier brouwen. In Mesopotamië de geboorteplaats van bier konden alleen vrouwen bier brouwen. Het was zelfs een geschenk van de godin die overigens later werd gestolen door de wijndrinkers. Ook tijdens de middeleeuwen kwam daar geen verandering in doordat het nog steeds niet veilig was om water te drinken. Er waren ook geen andere dranken beschikbaar dus zorgde de vrouw voor bier, toen nog niet als zodanig genoemd, en voedsel.

 

Tijdens de industriële revolutie kwam aan het bierimperium van de vrouw een einde doordat ook frisdranken en andere dranken beschikbaar werden. Alleen de bieren die in trek waren overleefden door commercieel te worden. En die rol nam de man op zich en vervolgens werd ook het brouwen overgenomen! Toch nog steeds…. Vrouwen weten waarom! Met bierenvrouw.nl willen we dat laten zien! Er zijn nog enkele plekken op de bier-spijs Masterclass, speciaal voor vrouwen!

Bron: De Morgen

 

Lees ook:Hoe ze in de V.S. vrouwen aan ‘t bier krijgen!
Lees ook:Bierrondje voor alle vrouwen van Nederland
Lees ook:Bierbrouwende vrouwen
Lees ook:FemALE Inspired Stout!
Lees ook:21 september 2011: Landelijke vrouwen bierbrouwdag

Eén reactie op “Ook vrouwen weten waarom!

  1. Jasper

    Een leuk voorbeeld komt van de Brand Bierbrouwerij.
    Deze is vele jaren, na het sterven van naamgever Frederik Edmond Brand, door zijn vrouw gerund. De brouwerij droeg in die tijd de naam: “Weduwe F.E. Brand”

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.