Introductie tweede exclusieve Duvel Distilled

Brouwerij Duvel Moortgat introduceert voor de tweede keer ‘Duvel Distilled’: een gedistilleerde, beperkt verkrijgbare variant van het Duvelbier. In 2009 introduceerde de Belgische brouwer de whisky-achtige drank voor het eerst. Dit zorgde toen voor een onverwachte verkeerschaos bij de brouwerij. Dit jaar zullen geïnteresseerden zich vooraf via de website moeten inschrijven en kunnen zij door vragen te beantwoorden een kans maken op één van de 5.000 halve liter flessen.

Duvel Distilled is zes jaar gerijpt op eikenhouten vaten en kan omschreven worden als een drank met zachte, niet bittere afdronk en een fruitige neus. Ook is er een bloemig aroma met vanilletoetsen te ontdekken. Alle ingrediënten behalve de hop zijn door Filliers gedistilleerd tot de sterke drank met 40 procent alcohol. Brouwmeester Hedwig Neven denkt dat alleen de echte Duvel kenners iets van het bier zullen herkennen.

De eerste 5.000 inschrijvers die de vragen het beste hebben beantwoord kunnen voor 39 euro in november de Duvel Distilled thuis verwachten op een adres in België. Voor Nederland zal het dus iets duurder zijn. Meer informatie is te vinden op Duvel.be.

Bron: Standaard.be

Lees ook:Bier en whiskey komen samen in Duvel Distilled
Lees ook:Duvel drie jaar rijpen
Lees ook:Lange rij bij Duvel depot op 12 december
Lees ook:Duvel Moortgat doet goede zaken!
Lees ook:Concertachtige taferelen voor Duvel Distilled

Eén reactie op “Introductie tweede exclusieve Duvel Distilled

  1. Roeland

    De eerste editie was naar’t schijnt niet te drinken. En sommigen verkopen dit nu voor veel te veel geld. Het was zijn oorspronkelijke prijs al niet waard. Maw, mensen worden hiermee afgezet. Dergelijke woekeraars zou je moeten laten zitten met hun fles zodat ze ze zelf moeten opdrinken. De nieuwe versie zou naar’t schijnt iets beter zijn doordat het langer gerijpt heeft. Als ik hem kan kopen (aan de normale prijs) is het om hem te proeven en niet om hem aan woekerprijzen door te verkopen. Laat dergelijke producten aan de mensen die eens iets nieuws willen proeven en niet aan de woekeraars.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.