Grolsch bespaart 50 tot 70% op verlichting in productiehal

Met een intelligent lichtsysteem dat afgelopen jaar door bierbrouwer Grolsch werd geïnstalleerd in één van haar productiehallen kon een energiebesparing van 50 tot 70 procent gerealiseerd worden. Het systeem werkt op basis van onder meer bewegings- en daglichtsensoren. Lampen kunnen individueel worden ingesteld, hebben een langere levensduur, lagere onderhoudskosten en verbruiken aanmerkelijk minder energie.

Het werken met individuele lampcontrole en licht op aanvraag zorgt voor een energiebesparing van 50% en op sommige plekken zelfs 70%. Grolsch kiest voor een duurzame oplossing waarbij de productiehallen steeds voldoende en veilig verlicht zijn. Dit staat in het vandaag door Grolsch publiceerde magazine op het gebied van Duurzaam & Verantwoord Ondernemen van het afgelopen jaar. Het magazine is te vinden op www.koninklijkegrolsch.nl.

Waterpunt
Naast enkele concrete projecten op het gebied van energiebesparing heeft Grolsch het afgelopen jaar een actieve bijdrage geleverd aan het realiseren van openbare kraanwatertappunten. De watertappunten zijn een initiatief van de gemeente Enschede in samenwerking met Join the Pipe en waterleidingbedrijf Vitens. Een deel van de opbrengst van het watertappunt gaat naar een drinkwaterproject in een ontwikkelingsland. Het kraanwatertappunt op de Oude Markt in Enschede is mede mogelijk gemaakt door Grolsch.

Vier speerpunten
Om duurzaam en verantwoord te kunnen ondernemen maakt Grolsch gebruik van de duurzaamheidstrategie ‘Ten Priorities. One Future.’ van moederorganisatie SABMiller. Grolsch kiest hierbij voor vier speerpunten. Naast het verminderen van het energieverbruik en de CO2-uitstoot zet Grolsch zich ook in voor verantwoord alcoholgebruik, waterbesparing, en het besparen en hergebruiken van verpakkingen. In de resultaten die Grolsch vandaag publiceerde zijn de ontwikkelingen van afgelopen jaar op alle vier de speerpunten te vinden.

Lees ook:Is Grolsch wel duurzaam?
Lees ook:Gulpener vaker verkocht door ‘groen’ imago
Lees ook:Grolsch zet energiebesparing op scherp
Lees ook:Maak jij je zorgen om Grolsch?
Lees ook:Nieuwe Grolsch commercial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.