Meer weten over Trappistenbieren?

De bieren van de monniken, trappistenbieren, zijn nog steeds mateloos populair. Drink je altijd deze bieren maar weet je eigenlijk niets van de achtergrond van de kloosters, de monniken en hun goddelijke bier? Dan is het interessant om een bezoek te brengen aan de Trappistententoonstelling in het Hopmuseum in Poperinge. Je hebt nog de tijd tot 29 september 2013.

Je vindt er een expositie van de diverse trappistenbieren en hun geschiedenis. Ook kan je lezen hoe het kan dat er negen trappistenbieren zijn waarvan er maar acht het label ‘Authentic Trappist Product’ dragen. Het hopmuseum ligt precies tussen Westvleteren en Mont des Cats in. Dat maakt het mogelijk om eens langs deze abdijen te rijden. Ze zijn niet toegankelijk voor publiek maar deelnemen aan het gebed kan wel. Zo maak je een klein beetje kennis met het trappistenleven.

Ik ben bij zowel Mont des Cats als Westvleteren bij het gebed aanwezig geweest. Je krijgt daardoor een beter beeld van hoe de monniken leven. Het heeft in ieder geval op mij veel indruk gemaakt.

Lees ook:Het ‘sprookje’ van bière trappiste Mont des Cats
Lees ook:Nieuw trappistenbier: Mont des Cats
Lees ook:Trappistenbier, trappistenbier…de toekomst?
Lees ook:Bieren van Abdij van Engelszell officieel Trappist erkend
Lees ook:Bière Trappiste Mont des Cats te koop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.