Francis Meijners winnares Master Bartender Nederland

Francis Meijners van Café Willem Slok in Utrecht is op maandag 2 september uitgeroepen tot winnares van de Master Bartender Nederland competitie van kwaliteitsbiermerk Pilsner Urquell. De winnares werd in het Park Plaza Victoria Hotel in Amsterdam gekozen uit tien finalisten uit heel Nederland en moest zichzelf bewijzen voor een vakkundige jury. Bekijk hieronder de videoimpressie.

Francis Meijners is de derde Master Bartender van Nederland en zij mag op 5 oktober strijden voor de titel International Master Bartender 2013 tijdens een grote internationale finale in Pilsen, Tsjechië.

Meesterproef
Om in aanmerking te komen voor de titel ‘Master Bartender Nederland 2013’ ondergingen de kandidaten een ware meesterproef. De competitie bestond uit een schriftelijk examen, blindproeverij, diepte-interview en uiteraard tappen & serveren. Dit jaar werd voor het eerst de authentieke Tsjechische tap gebruikt tijdens de finale, waarmee horizontaal wordt getapt. Daarnaast werden ook presentatietechnieken en gastheerschap beoordeeld. Tot slot kregen de kandidaten een vragenvuur van een vakkundige jury bestaande uit Hans Glandorf, voorzitter van de Alliantie van Biertapperijen, afgevaardigde Ronald Schmitz namens Pilsner Urquell en Youssef El Bajnouni, winnaar van de Pilsner Urquell Master Bartender Competitie Nederland 2012.

Lees ook:Finalisten in Master Bartender Nederland bekend
Lees ook:Nieuwe tap voor Nederlandse horeca
Lees ook:International Master Bartender competitie in Nederland
Lees ook:Nederland zesde op internationale bartender wedstrijd
Lees ook:Finalisten Nederlandse Bartender finale bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.