Muifelbrouwerij lanceert nieuw bier: Muifel USA IPA

In 2008 waren er heel veel positieve reacties op het bierfestival in Den Bosch waar de Muifelbrouwerij haar eerste IPA introduceerde. Toch heeft het vijf jaar geduurd voordat dit bier op grote schaal is gebrouwen en nu op de markt wordt geïntroduceerd. De Proefbrouwerij in Lochristi heeft de IPA gebrouwen.

De Muifel USA IPA bevat 7 procent alcohol en wordt gekenmerkt door de juiste balans van ingrediënten. Dit betekent met een IBU van 38, dat er geen overdreven hopbitterheid aanwezig is. Verder is het een volmout bier zonder toevoegingen van bijvoorbeeld suiker. De gebruikte bitterhop Columbus geeft een licht-harsige basis. De twee late Amarillo hoptoevoegingen maken de IPA complex met tonen van grapefruit en mango. De cascade dry-hop (toegevoegd tijdens het lageren van het bier) maken het bier af met extra citrus geuren.

Ik ben erg benieuwd en hoop ‘m vanmiddag in Boxtel te kunnen proeven!

Lees ook:Bavaria lanceert restaurant zonder keuken
Lees ook:Bier tegen een kater
Lees ook:Grolsch Lentebok dit jaar net iets anders
Lees ook:Degustatie Gouden Carolus Cuvee van de Keizer 2005
Lees ook:Niet-fermenteerbare suiker in bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.