Pomphouders gaan in hoger beroep over alcoholverkoop

De pomphouders gaan in hoger beroep bij het gerechtshof om alsnog af te dwingen dat bier en wijn in de pompshop verkocht mogen worden. In juli luidde de uitspraak van de rechter dat het verbod op alcoholverkoop bij de benzinepomp gewoon van kracht blijft.

De tankstations hebben het moeilijk en kunnen alle extra inkomsten gebruiken, met name de pomphouders in de grensstreek. Die concurreren extra met de benzinestations in Duitsland en België waar wel alcohol verkocht mag worden aan de pomp. De rechter vond het echter niet aannemelijk dat de verkoop van alcoholische dranken de overlevingskansen van pomphouders kan vergroten.

Het bestuur van branchevereniging BETA vindt dat de rechtbank met twee maten meet. ”Automobilisten in een wegrestaurant mogen wel een glas wijn drinken. Een paar honderd meter verder bij een tankstation mag je daarentegen geen blikje bier meenemen voor thuisgebruik”, zegt pomphouder Ewout Klok tegen de Telegraaf.

De pomphouders vinden dat er nader onderzoek moet komen naar de effecten van alcoholverkoop en verkeer. Volgens de BETA is de uitspraak van de rechtbank nergens op gebaseerd.

Bron: Telegraaf 

Lees ook:Geen bier met alcohol bij tankstation
Lees ook:Bier weer te koop bij het tankstation
Lees ook:Wel of geen bier bij de Tankstations
Lees ook:Tankstations naar de rechter om bierverkoop
Lees ook:Ruim 1300 tankstations aan het bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.