Failliete baas Olm Bier start nieuwe brouwerij

Mark Schneider, de directeur van de failliete Brouwerij Olm bier die vele bedrijven onbetaald achter liet, start de nieuwe brouwerij Princen bier, zo meldt Quote. Volgens het blad is de curator nog niet klaar met de man die ook persoonlijk failliet ging aangezien hij vele tienduizenden euro’s weggesluisd zou hebben.

Schneider is een van de oprichters van de Princen Dranken Groep, die sinds afgelopen voorjaar staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Statutair directeur Vincent Sturkenboom bevestigt telefonisch de betrokkenheid van Mark bij de nieuwe brouwerij. Op Facebook is al meer te lezen over de vorderingen van Princen Bier. Ook de website is in de lucht en de biermerken zijn geregistreerd bij het Europees merkenregister.

In 2011 kreeg de zaak OLM en Schneider veel aandacht vanwege de grootschalige bierfraude die hij pleegde. Bij Heineken cafés leverde hij illegaal bier. De rechter gaf de bierbrouwer uit Zoeterwoude gelijk waarop iedereen dacht dat aan de bierpraktijken van Mark Schneider eindelijk een einde was gekomen. Niet alleen Heineken was gedupeerd. Hij stond er ook om bekend om bier te laten te brouwen en de rekening van de betreffende brouwerij vervolgens nooit te betalen.

Curator nog niet klaar met werk
Uit een faillissementsverslag van twee weken geleden blijkt dat de curator de vennootschap van Mark Schneider heeft aangeschreven om een bedrag van 78.000 euro terug te vorderen. Dit zou kort voor het faillissement zijn weggesluisd naar zijn vennootschap in Luxemburg.

Bron: Quote 

Lees ook:Eigenaar OLM persoonlijk failliet verklaard
Lees ook:Heineken verklaart Olm de oorlog
Lees ook:Berkenbosch vordert naam Olm bier terug
Lees ook:Heineken daagt Olm voor de rechter
Lees ook:Geen link tussen Dutch Beer en Olm?

3 reacties op “Failliete baas Olm Bier start nieuwe brouwerij

 1. Bob

  Dit wordt weer een nieuw plofbedrijf. Dhr Schneiders heeft weer iemand gevonden met een paar centen in de zak die hij kan leeg plukken. Eens een oplichter altijd een oplichter. Ik hoop dat de curator hier dwars voor gaat liggen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fred Schiphorst

   Als ik het verhaal in quote lees heeft de curator over het nieuwe bedrijf weinig te zeggen. Het staat dat bedrijf vrij om dhr Schneiders in dienst te nemen. Voor de curator kan dat zelfs handig zijn, want als de man geld verdient kan hij die claim beter terug betalen. Verder kan de man met wie hij nu in zee gaat weten met wie hij te maken heeft. Als die man dan niet wil horen zal hij wel voelen. Voor de bierwereld maakt het allemaal weinig uit waarschijnlijk. Zelfs Heineken heeft nu wel andere dingen aan het hoofd schat ik in.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Bob

  Beste fred,
  Dhr schneiders is niet in dienst van princenbier maar is medeeigenaar De andere eigenaren staan vermeld in sprout. Hij heeft weer een paar jongens met geld gevonden. Helaas zegt de curator niets te kunnen doen Maar wat ik niet snap is dat als je persoonlijk fialliet ben je nog wel de aandelen van een bedrijf uit luxemburg kunt bezitten. Waarom zijn deze niet afgenomen?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.