Weekendtip: Texel Culinair

Dit weekend vindt de tiende editie plaats van Texel Culinair. Ben je op zoek naar een leuke weekendactiviteit? Vandaag en morgen zijn er vele bier- en gastronomische hapjes te proeven. In de Dorpsstraat van badplaats De Koog hebben 29 brasserieën en restaurants hapjes voorbereid. Dit jaar is een extra prijs “Het Kwekertje” in het leven geroepen waarbij brasserieën en restaurants het volgens hun beste gerechtje maken met wilde gans.  De Texelse bierbrouwerij biedt deelnemers verder de kans om een gerechtje te selecteren dat het beste past of gemaakt is met Texels Bock. Inderdaad de nieuwe Texelse Bock van dit jaar is te proeven! Het herfstweer past er in ieder geval goed bij. Bekijk hieronder de video van de opening gisteren en wat je van Texels Culinair kunt verwachten.

Met een sms-actie kan het publiek tijdens Texel Culinair stemmen; de winnaar wordt morgen 15 september bekendgemaakt. Jaap Sloof, culinair adviseur van Horecagroothandel De Kweker, maakt de winnaar bekend van “Het Kwekertje”, Maurice Diks, directeur Texelse Bierbrouwerij, maakt de winnaar van de publieksprijs bekend en Léon Ribbens, juryvoorzitter, maakt de winnaars van de verschillende categorieën van Texel Culinair 2013 bekend.

Lees ook:Weekend uittip: Texel Culinair 2012
Lees ook:Primeur bockbier op Texels Culinair 2011
Lees ook:Eerste speciaalbiercafé van Texelse bierbrouwerij in Zaanstreek
Lees ook:Lekkerste bockbieren 2012: Texels Bockbier en SNAB Ezelenbok
Lees ook:Vandaag Bierfestival Wormer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.