Bierbrouwers uit Nederland en België vallen in de prijzen

De jaarlijkse European Beer Star Awards in München zijn weer uitgereikt en heel wat Nederlandse en Belgische brouwers zijn in de prijzen gevallen. Zo is er Nederlands succes voor de Jopen brouwerij met de Jopen Extra Stout (Goud) en Jopen Adriaan (Zilver), SNAB met de Koning Honing (Zilver) en Gulpener met de Gulpener Chateau Neubourg Pilsner (Brons).

In België werden medailles gewonnen door Brouwerij Huyghe met St. Idesbald Blond (Goud), Brouwerij de Rijck met Arend Tripel (Goud), Bavik met Kwaremont (Zilver), Brouwerij De Halve Maan met Straffe Hendrik Quadrupel (Zilver), Duvel Moortgat met Liefmans Cuvée Brut (Zilver), Oud Beersel met Bersalis Tripel (Zilver) en de Oude Kriek (Goud). Tot slot sleepte Brasserie Brunehaut met de Bio Triple brons binnen.

Een 102 personen tellende onafhankelijke internationale jury, uit o.a. de brouwerij en andere gerelateerde industrie, beoordeelde 1512 bieren uit totaal 40 landen door middel van een blindproeverij bij de Doemens Brewing Academy in Gräfelfing. De meest belangrijke test criteria zijn zintuiglijke analyse en genot. Alle bieren waren onderverdeeld in 51 Europese bierstijl categorieën. Voor een compleet overzicht, klik hier.

Lees ook:Belgische brouwers vallen in Australië in de prijzen
Lees ook:Winnaars European Beer Star Awards 2012
Lees ook:Elland 1872 Porter bekroond tot beste Britse bier
Lees ook:Medailleregen voor België en Nederland op Brussels Beer Challenge
Lees ook:Nederlandse Brouwers vallen in de prijzen!

5 reacties op “Bierbrouwers uit Nederland en België vallen in de prijzen

 1. André van Wingerden

  Vanavond dan maar een Jopen Extra Stout open trekken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. joeri

  Het is leuk al die prijzen, maar de belangrijkste prijs is toch de prijs van de consument, welke bier hij koopt. Je kunt nog zoveel van de prijzen winnen, maar als consument iets anders wil, heb je nog niks eraan. Ik vergelijk het met een michelin ster. Voor mijn mogen de bush bieren en de aventius bieren in de prijzen vallen. Verdienen ook veel respect.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Klopt maar het werkt ook andersom. Consumenten proberen wel degelijk de bieren met een prijs… eerder dan één zonder prijs. Dus als je bier inderdaad goed is, dan zorgt dit voor herhalingsaankopen en wordt de eerste aankoop gestimuleerd door de award die meestal op ‘t etiket vermeld staat.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Ruud Gons

  Kan ik me ergens aanmelden om in de jury te komen? ;)
  Lijkt me vrij zwaar voor de papillen maar wel een geniale ervaring!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fiona de Lange

   Het zeker een ervaring. Er worden echter alleen officieel erkende biersommeliers toegelaten voor deze wedstrijd. Voor de meeste andere internationale wedstrijden is het van belang dat je eerst de nodige diploma’s hebt om ‘deskundig een bier te kunnen ontleden’. Als je dit hebt kan je je gewoon aanmelden via de site van de wedstrijd…

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.