De meeste cafés op Terschelling

De meeste kroegen per 1.000 inwoners vind je op Terschelling. Daar is één dranklocatie op 117 inwoners gevestigd. Ga je naar Vlieland dan kan je rondjes blijven fietsen. Hier zijn nagenoeg geen cafés te vinden. Dit blijkt uit cijfers van Kenniscentrum Horeca.

Op locaties waar veel toeristen komen is natuurlijk te verwachten dat er meer kroegen zijn gevestigd. Het landelijk gemiddelde is één drankgelegenheid per 1.000 inwoners. Naast de andere Waddeneilanden doet ook Zandvoort het op de vijfde plek goed.

Van de grote steden is Maastricht koploper met 20 kroegen per 10.000 inwoners. In Diemen moeten de inwoners het doen met slechts drie cafés wat neerkomt op één kroeg per 8.333 inwoners. Ook plaatsen als Leiderdorp, Barendrecht en Albrandswaard doen het slecht in de cafélijst.

Voor meer informatie kijk op www.kenniscentrumhoreca.nl

Bronnen: Kennis Centrum Horeca en RTL Nieuws

Lees ook:In de Karkol beste café van Nederland
Lees ook:Rondje op terras in Amsterdam weer duurste
Lees ook:Nino Beltgens Nederlands Kampioen Biertappen 2012
Lees ook:Bierprijs met carnaval weer omhoog
Lees ook:Sjinkerij De Bobbel Maastricht is Café van het jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.