ABT-bier van de Maand: Zwarte Witte

Het nieuwe ABT-bier van de maand is de Zwart Witte van de Jopen Brouwerij uit Haarlem. Een porter met 6,7 procent alcohol. De naam verwijst naar de kleur van het bier en de achternaam van de bedenker van de porter Arjan Witte. Hij won afgelopen jaar de ABT blind proeverij in de Jopenkerk. De porter heeft gebrande tonen uit de geroosterde moutsoorten, de roggeroost geeft daarbij chocolade achtige tonen.

De Chipotle pepers (gerookte Jalepeno) geeft een verwarmend chilipeper effect. Aanvullend is een onderdeel van de smaak Madagaskar Vanille. Kortom; chocolade, koffie, peper en vanille zijn de smaaktonen die je terugvindt in de Zwarte Witte. De Gebruikte moutsoorten zijn Pale Alemout, Ambermout, Rogge Roastmout, Roast 1400 en Cara 120 mout. De Hopsoorten zijn Hallertau Tradition, East Kent Golding en Admiral als ketelhoppen en Admiral en East Kent Golding als Whirlpool hop.

De gehele maand oktober is het bier te proeven bij alle cafés die zijn aangesloten bij de Alliantie van Bier Tapperijen.

 

Lees ook:Nederlandse brouwerijen lanceren Pumpkin Ale
Lees ook:ABT-bier van de maand Goliath Christmas
Lees ook:ABT-bier van de maand: Petrus Aged Pale
Lees ook:ABT-bier van de maand: Emelisse Nieuw Zeeuws
Lees ook:Bier proeven: Hillegoms Rauch Lager

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.