Hoe ver is New York met craft beer?

Vandaag en de komende dagen ben ik niet in Nederland maar zal ik mijn tijd doorbrengen in New York. Een zeer vervelende plek inderdaad. Dus dat zal de reden zijn dat ik dit jaar alle bockbieropeningen moet missen. Wel weer jammer. Gelukkig is er voorlopig nog bockbier in overschot dus ik zal ze zeker niet missen. Na Chicago ben ik erg benieuwd hoe Craft Beer in de Big Apple zich aan het bewegen is.

Bij aankomst in het hotel vond ik Goose Island IPA op de tap, dus dat kon alvast niet meer stuk. Van Judy van Vroonhoven en Joris van Esch ontving ik de NYC Beer Guide. Aan jullie de vraag: “Welke bar moet ik absoluut niet missen in New York?”

Lees ook:AB-InBev koopt Amerikaanse Goose Island Brewery
Lees ook:Terug van weggeweest…
Lees ook:03-03/04-03-’12: Alvinne Craft Beer Festival
Lees ook:Stress om teveel ‘Beer Gardens’ in New York
Lees ook:Beer Hunter: The Movie

8 reacties op “Hoe ver is New York met craft beer?

 1. Fred

  McSorley’s Old Ale House
  McSorley’s Pub in New York City
  Established in 1854, McSorley’s is New York City’s oldest continuously operated saloon and offers a uniquely old-school pub experience. Take in the history, the sawdust-covered floors, and the legendary backroom where the ale flowed during Prohibition. Women have only been welcomed at McSorley’s since 1970 (and the ladies’room was installed sixteen years later). There are just two kinds of beer available — McSorley’s Light and McSorley’s Dark — and you’ll have to belly up to the bar to get a pint. There are no stools.
  15 E 7th Street between 2nd and 3rd Avenues, 212-473-9148
  Take the 6 to Astor Place

    /   Beantwoorden  / 
 2. Chris

  Radegast Hall Biergarten in Williamsburg, vlakbij Brooklyn Brewery

    /   Beantwoorden  / 
 3. Sander

  Well deel van NYC?

  Ik was twee maanden geleden langs de ginger man geweest voor een paar biertjes. Zeker een aanrader 66 bieren op tap .

  http://www.gingerman-ny.com/

  Ik vond het aanbod over het algemeen iets minder uitgebreid dan Chicago, waar iedere bar een uitgebreide kaart leek te hebben.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Cees

  Blind Tiger pub in West Village, afgeladen op vrijdagmiddag. En die is ook niet ver van de Chelsea Brewing Company, waar ze aardige (geen grootse) biertjes hebben. In Brooklyn zit de Spuyten Duyvil, waar ze naast prachtige bieren ook uitstekende kaasplankjes hebben.

  Die ginger man ben ik een keer geweest, maar daar is de service net zo als bij de meeste tenten in het drukke Manhattan: gehaast en soms onbeschoft. Toen ik er wat van zei, werd ik direct geholpen door de manager :-) Die Hollandse directheid zijn ze dan ook weer niet gewend. Maar op de rustigere plekken, gaat het er gelijk een stuk relaxter aan toe.

  Veel plezier in NY!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Fiona de Lange

  Super bedankt voor alle tips…. Ik ga ze langs…. En over die service inderdaad…

    /   Beantwoorden  / 
 6. Sander

  Ik ging op een doordeweekse middag naar de ginger man, had toen geen klachten. Al was degene die naast mij zat druk achter zijn laptop en iPad aan het werk.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.